Srpski hirurg: koliko filera u usnama je dovoljno da ne biste izgledale kao Mimi Oro

časopis Blic Žena / 24 sata, 18.05.2015. Autor teksta A.Pantić

Sa trendom pućenja usana na fotografijama, žene su postale potpuno zaluđene time da imaju što veće usne, a na pitanje koliko je zapravo dovoljno za kvalitetno i lepo povećanje, razgovarali smo sa doktorom Igorom Maljkovićem.

USTAprofimedia-0004959768_1000x0

Estetski hirurg dr Igor Maljković obavio je do sada više od 2000 operacija iz domena plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije. Objavio je više od 30 stručnih radova, a svoju specijalizaciju je završio na Vojnomedicinskoj Akademiji u Beogradu. Na pitanje koliko „kubika“ je dovoljno za povećanje usana u cilju da one izgledaju „lepo i prirodno“, on nam je dao jednostavan odgovor, koji će, verovatno, da iznenadi mnoge. – Jedan mililitar je sasvim dovoljan za početak i to je ono što ja uvek preporučujem, a ukoliko žena misli da joj je potrebno još, lako je „dodati još“ jedan za 15 dana. „Izgled Mimi Oro“ postao je popularan i žene misle da trebaju da stave barem 4 ili 5 mililitara da bi usne bile lepe. – istakao je doktor Maljković.

– Veoma je tanka linija između lepih usana i onih kojim se ljudi rugaju. Mnogo važnije je da se ne ubacuju trajni preparati, kao što su silikon ili biopolimer, to treba treba izbegavati, jer nakon 5 ili 10 godina mogu da se jave komplikacije, poput asimetrije, neravnina i tvrdoće usana, a dodavanje toga može da izazove infekciju. Često se javljaju devojke koje žele da vade silikon.

U neznanju, ali i mnoštvom dostupnih informacija sa raznih strana, neke od njih su zbunjene, neke nisu dovoljno upućene, većina ih je pogrešila ili preterala, a neke se još uvek na taj potez na usuđuju. Brojni kozmetički saloni imaju ponude estetske korekcija, ali Maljković je istakao da njih treba izbegavati. Bolje je staviti jedan mililitar prirodnog preparata nego jeftinog i neproverenog. Doktor mora pred njom da otvori špric sa filerom, nikako da ga izvlači iz neke bočice. Takođe je veoma važno proveriti kod koga radite korekciju i gde se radi. To treba da uradi lekar, a ne kozmetičar, a mesto za povecavanje je bolnica ili ordinacija, a ne kozmetički salon ili neki frizerski, prvenstveno zbog sterilnosti. Žene trebaju da vode računa o lepoti, ali pre svega o svom zdravlju. – rekao je on za 24 sata.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.