How do they do it : Povećavanje brade

Povećavanje brade spada u „mlađe“ estetske zahvate, a podjednako se radi kod muškaraci i žena, jer se smatra da jaka brada popravlja izgled lica, a kroz istoriju je smatrana poželjnom karakteristikom još od antičkog doba. Današnja kultura i filmovi o superherojima, ukazuju na to da postoji odnos izmedju jake brade i supermoći. Pogledajmo junake filmova i njihov izgled – od Supermena do Avengersa. Svi imaju jednu zajedničku karakteristiku … bradu lara-croft-tomb-raider-movie-screenshot4-1500x991 Postoji veliki broj procedura koje se mogu uraditi da bi se istakla brada i variraju od minimalno invazivnih, kada u regiju ubrizgamo malu količinu filera ili masnog tkiva, preko umereno invazivnih, kada ubacimo precizno oblikovani silikonski implant ili uradimo liposukciju vrata, do opsežnih resekcija i remodelovanja, uz fiksaciju zavrtnjima i pločicama. Cilj je isti – napraviti izraženiju bradu i naglasiti donju vilicu, pojačavanjem koštanih struktura ili remodelovanjem mekog tkiva. Svi tretmani ne daju podjednake rezultate. Fileri mogu dati blago zatezanje i pred ogledalom osnovni osećaj „kako bi to bilo“, tako da se na osnovu toga može pacijent odlučiti da li je procedura za njega/nju adekvatna, dok je silikonski implant „prava stvar“, jer ima najbolji odnos efekta i invazivnosti procedure. U nekom ranijem periodu žene su cenile „mekšu“ bradu, dok današnji izgled nameće bolju definiciju brade i donje vilice, što se vidi po izgledu glumica i savremenih modela. Smatra se da takav izgled lica oslikava snagu, volju i fizičku spremnost, tako da veći broj žena sad o tome razmišlja i podvrgava se zahvatu.

.
Silikonski implanti za bradu kod mladih osoba daju najbolje rezultate. Ubacuju se jednostavno, minimalnim pristupom ispod brade ili kroz usnu duplju, lako se fiksiraju i oblikuju, a postoperativni tok je veoma kratak i bez značajnih bolova. Otoci koji se pri tome jave još dodatno pojačavaju izgled brade, tako da nezadovoljnih, praktično, nema. Uglavnom su svi prijatno iznenadjeni i zadovoljni novim izgledom. Većina hirurga dodatno oblikuje, tokom operacije silikonski implant, prilagođavajući ga izgledu lica pacijenta i podešavajući mu visinu, projekciju i mesto gde će biti postavljen.
.
Još jedna česta situacija kada se koriguje brada je operacija nosa, kad pored redukcije nosne grbe i smanjivanja i preoblikovanja vrha nosa povećavamo bradu tako da harmonizujemo celo lice. Dodatni zahvat ne poskupljije mnogo celu operaciju, a u mnogome doprinosi rezultatima koje postižemo
.
Relativno niska cena operacije, brz oporavak i dobri rezultati učinili su ovaj zahvat planetarno popularnim, a taj trend stigao je i kod nas.fd4c09c6fd32eb2dfa586dd87d124ba6

Ukoliko imate pitanja u vezi ove ili bilo koje druge operacije ili želite da zakažete konsultaciju možete mi se obratiti putem emaila , Facebooka, Twittera ili kako Vam je najjednostavnije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.