Liposukcija za muškarce

Vežbanje i pravilna ishrana nisu uvek dovoljni za dobar izgled. Kako starimo se metabolizam nam se usporava i sve je teže rešiti se upornih masnih naslaga sa stomaka ili bokova. Previše posla i obaveza, sedenje, genetika  su neki od razloga zbog kojih se muškarci rado odlučuje za liposukciju i ona je trenutno najčešće rađena procedura kod muškaraca starijih od 35 godina.

Šta je liposukcija?

Liposukcija je estetska hirurška procedura, operacija kojom se uklanja masno tkivo sa mesta gde najviše smeta.

Kome je namenjena liposukcija?

Najbolji kandidati su osobe sa viškom masnog tkiva na bokovima, stomaku, rukama, grudnom košu, ledjima, nogama. Naravno, mogu je raditi i muškarci i žene.

Ranije se smatralo da nije primenljiva kod gojaznih osoba, ali je sad stav promenjen, pa se često rade višestruke liposukcije u razmaku od par meseci kojima se dramatično menja izgled tela. Ipak, treba naglasiti da liposukcija nije zamena za pravilnu ishranu i da zdrava ishrana omogućuje da rezultati liposukcije budu godinama vidljivi.

Kada se vide rezultati liposukcije?

Praktično odmah! Već narednog jutra pacijenti se gledaju u ogledalu i uočavaju znatne promene. Tokom narednoh 6-8 nedelja nestaju otoci i dobijaju se definitivni rezultati postupka.

U kakvoj anesteziji se radi liposukcija?

Liposukciju možemo raditi u lokalnoj anesteziji, analgosedaciji ili u opštoj anesteziji, u zavisnosti od obima zahvata i želje pacijenta.

Koliko traje operacija?

Uglavnom završimo za dva sata liposukciju planiranih regija, retko kada bude duže.

Koliko se ostaje u bolnici?

Ja savetujem ostanak tokom noći, za svaku liposukciju u kojoj uklonimo preko 2500ccm masnog tkiva.

Koliko traje oporavak?

Muškarci kojima radimo malu liposukciju u lokalnoj anesteziji često već narednog dana budu na poslu, dok posle kompletne lipocukije oporavak traje desetak do petnaest dana.

Koliko liposukcija košta?

Tačna cena zavisi od količine tkiva i regija koje se tretiraju i može se odrediti tek na pregledu.

Koliko operacija obično bude potrebno?

Najčešće je potrebna jedna operacija. Ponekad, posle većih zahvata ostaju sitne nepravilnosti u vidu neravnina koje kasnije korigujemo, obično u lokalnoj anesteziji.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.