Mogu li se kombinovati botox i laser?

Prethodnog dana dobio sam ovo pitanje od jedne pacijentkinje, pa sam hteo da dam potpuniji odgovor od onog koji se može preneti jednim pozivom…

botox laser

.

Mogu li zajedno?

Medju našim lekarima koji se bave „anti aging“ medicinom vladaju oprečna mišljenja i povremeno se čuje stav da se ova dva tretmana ne smeju kombinovati za početak ću reći da to nije tačno.

Naprotiv, ove dva tretmana se medjusobno dopunjuju – Botox redukuje aktivne, dinamske bore čela i lica, a Fraxel laser smanjuje fine borice i površne nepravilnosti na koži, tako da su rezultati kombinovanog tretmana bolji i dugotrajniji.


.

Šta raditi prvo? Kolika je pauza?

Oporavak od lasera ume da traje i do dve nedelje, i za to vreme se ne treba ništa ubrizgavati u tretiranu regiju, dok se epitel u potpunosti ne regeneriše. Zato je , generalno , savet da se uradi prvo botox tretman, i to jednu do dve nedelje ranije. Kad on počne da deluje i opusti mišiće čela i korena nosa nestaju bore i laser bolje i ravnomernije prolazi kroz kožu i daje dugotrajniji i bolji rezultat.

Kad se, posle izvesnog vremena, završi oporavak od laserskog tretmana rezultati su izuzetno dobri i svako ko proba ovu varijantu kombinovane terapije uvek je ponavlja na isti način, znajući ishod.

Treba imati u vidu da postoje različiti medicinski i kozmetski laseri (Fraxel, CO2 isl), i da tretman treba prilagoditi svakom pacijentu ponaosob.

.

Ukoliko imate joše pitanja… tu je email adresa igormaljkovic@yahoo.com

Takodje, možete pogledati i Facebook stranu i tamo postaviti pitanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.