10 stvari koje treba znati pre povećanja grudi

10 stvari koje treba znati pre povećanja grudi

Prema statistici plastičnih hirurga povećavanje grudi je najčešće izvođena operacija. Želeo sam da podelim svoja zapažanja o ovom zahvatu, imajući u vidu broj operacija i upita koji se odnose na ovu temu.

how-to-prevent-saggy-breast-during-weight-loss-naturally

1. Prva operacija najverovatnije neće biti jedina. Zbog želje za promenom oblika ili veličine dojki, ili zbog promene na kapsuli oko implanta nekih 10-20% žena će u prvih 10 godina promeniti implante. Promene težine, trudnoća i dojenje takođe mogu uticati na izgled grudi.

2. Potrebno je isplanirati vreme nakon operacije i dati organizmu vremena da se oporavi. Obično je potrebno desetak dana oporavka, iako ume da potraje i duže, naročito kod „dual plane“ metode povećavanja grudi.

3. Implanti se pod rukom razlikuju od prirodnih grudi. Iako silikon veoma dobro oponaša prirodne grudi ipak postoji razlika u čvrstini i ponašanju. Da bi se to ublažilo kod devojaka sa malo tkiva implant se postavlja ispod mišića.

4. Pre operacije treba isprobati „sajzere“. Na taj način stiče se utisak o tome kako će grudi izgledati nakon operacije, kad brushalter popuni implant. To je prilika da se vidi kako će na grudnom košu izgledati svaki implant, od 280 do 600ccm.
5. Nije moguće dobiti ogromne grudi odjednom. Ukoliko pacijentkinja ima male grudi, veličine „A“ ili „AA“ ne moće se očekivati „E“ korpa nakon jedne operacije. Nije ni mudro povećavanje više od dva broja u jednoj operaciji jer je koži potrebno vremena da se prilagodi ovako drastičnoj razlici. Zato se savetuje korišćenje umereno velikih implanta u prvom zahvatu, a nakon nekoliko godina, ako je potrebno, može se uzeti i veći.

6. Zapamtite zlatno pravilo : komplikacije su srazmerne volumenu implanta! Kad birate veličinu potrebno je da unapred znate da li želite da grudi izgledaju savršeno u odeći ili pred ogledalom. Grudi koje su „savršene“ uglavnom su manje nego što pacijentkinje očekuju i po pravilu ih nije moguće prepoznati, čak ni na plaži. Grudi koje su upadljive u odeći ili se na plaži su takve da im je implant bar za jednu ili dve veličine veći od preporučenog.

7. Koji implant izabrati. Do skora je to bilo samo pitanje oblika – okrugli i kapljičasti (anatomski). Sad su na scenu stupili „new kids“, implanti punjeni sa više različitih vrsta silikona, meki , čvrsti, ovalne ili okrugle baze i, naravno poliuretanski implanti. Ovi poslednji svoju veliku popularnost kod pacijentkinja duguju smanjenim komplikacijama, osećajem „prirodnih“ grudi, kao i mogućnošću da se nakon operacije nastave uobičajene sportske aktivnosti. Čvrste implante, npr. Diagon gel4two, biraju najčešće mlade devojke kod kojih oni imitiraju čvrste dojke, dok žene koje su dojile radije uzimaju mekše implante, npr Replicon, koji se bolje uklapaju u okolna tkiva.

Breast-Uplift-Surgery

8. Izgled grudi može se nakon par godina i dodatno poboljšati. Transfer sopstvenog masnog tkiva je naš „Photoshop“ kojim popunjavamo neravnine na grudima, korigujemo rippling, ublažujemo prelaze tkiva u inframamarnoj brazdi. U pitanju je mala količina masnog tkiva a ne značajno povećavanje grudi. U drugom aktu moguće je smanjiti i podići areole. Kad prodje trudnoća i dojenje, kad se telesna težina vrati na uobičajenu, ukoliko grudi nemaju više onaj savršeni oblik moguće ih je popraviti bez intervencije na implantima, uklanjanjem viška kože, zatezanjem kože i podizanjem i smanjivanjem areola.
9.Obratite pažnju na to ko Vam operiše grudi! Uverite se da je u pitanju specijalista plastične hirurgije, član jednog ili više relevantnih udruženja plastičnih hirurga. Nakon toga se „raspitajte“ o iskustvu izabranog hirurga i broju operacija koje radi, godišnje. Tražite da vidite fotografije pacijentkinja, pre i posle. Obratite pažnju na ukupan broj fotografija. Porazgovarajte sa drugim pacijentkinjama, informišite se na forumima, a na konsultaciji ćete steći potpuni utisak o hirurgu.
10. Nemojte raditi ovu operaciju ni zbog koga! Uradite je samo zbog sebe, ako niste zadovoljni svojim izgledom, a nikako ako neko drugi nije zadovoljan. Ovo se odnosi na sve estetske zahvate.

2 comments to “10 stvari koje treba znati pre povećanja grudi”

You can leave a reply or Trackback this post.
 1. Zorica - 14.10.2020. Одговори

  Postovani , da li je velika razlika u velicini izmedju Mentor 350cc implanata i Polyteh 360 i koji Vi i zasto dajete prednost.Hvala

  • dr Maljkovic - 07.01.2021. Одговори

   Poštovana,

   mislim da je vizuelno razlika minimalna, a oba imaplnta su odličnog kvaliteta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.