50 godina savršenih grudi… silikonskih

Znam, postojale su i pre 1962 godine žene sa savršenim grudima. Sofija Loren. Merilin Monro. Njima silikoni nisu trebali. A nisu ni postojali u to doba. Do 1962…

sophia loren

Ta, 1962 godina nije donela samo Bitlse, koje obožavam, već i nešto mnogo značajnije – prvi silikonski implant za grudi i mogućnost da, po prvi put u istoriji, žena izgleda, bez odeće, kako želi, a ne kako mora.
Jedna do tada nepoznata žena, Timi Lindsej, pristala je da bude deo eksperimenta. U to doba imala je 26 godina i šestoro dece i kao posledicu – spuštene, istegnute i male grudi. Kad joj je ponudjena opcija korekcije, prihvatila ju je, ali uz uslov – da joj budu korigovane i klempave uši. Uradjene su joj obe operacije . Postala je prva žena kojoj su „ugrađeni“ silikonski implanti. I još ih uvek nosi! A, kako je i njena ćerka nasledila mamine grudi, odlučila se i ona za istu opciju.
.
Od tog doba implanti su se usavršavali, od početne jedne veličine sad se stiglo do preko 400 različitih „modela“, sa puno različitih gustina, čvrstina, oblika punjenja. Sam silikon se menjao i dostigao konzistenciju veoma sličnu ljudskom tkivu, a opna mu je takva da je doživotna garancija standard. Sav taj razvoj imao je jedan cilj – napraviti što lepše, savršene grudi, po prihvatljivoj ceni za „ženu iz komšiluka“.
.
Ono što se u društvu tokom svih tih godina promenilo je da su lepe grudi postale opcija za svaku ženu, a ne samo za srećnice koje je obdarila majka priroda. Došli smo do trenutka kad je moguće izabrati oblik i veličinu grudi, pa čak korigovati i njihov položaj. Lep izgled dekoltea je i dalje popularan, a „Baywatch“ izgled je tek jedna od mogućnosti. U poslednje vreme, sa rastom popularnosti anatomskih implanta postaje jasnije da lepe grudi ne čini samo volumen, već i oblik i sve je više žena koje žele da izgledaju prirodno i zahtevaju od hirurga grudi u skladu sa svojom konstitucijom.

.

6600504_f2606600503_f260
..na slikama je Timi Lindsdej, prva žena sa implantima, 1962 i 2012 godine …
.
Reklo bi se da u lepim grudima podjednako uživaju i žene i muškarci. Dobro, verovatno najviše u njima uživaju žene koje ih nose, ali je činjenica da, po mnogim istraživanjima, operacija povećavanja grudi daje najveći procenat zadovoljnih pacijenata, čak 98% i da otpilike tek malo manji procenat oseća povećanje samopouzdanja koje je u ovom vremenu, preko potrebno.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.