98% zadovoljnih! To mogu samo silikoni!

Majski broj američkog časopisa Plastic and Reconstructive Surgery® objavio je jednu veoma zanimljivu studiju, obavljenu na ženama koje su „ugradile“ silikone, sa konkretnim i vrlo egzaktnim dokazima o tome šta žene mogu da očekuju od povećanja grudi.

povećanje grudi silikoni

Arlington Heights, Illinois. – Studija Dr. Erica Swansona, američkog plastičnog hirurga je obuhvatila 225 pacijentkinja anketiranih pet godina od operacije i u anonimnom upitniku odgovarale su na pitanja o oporavku, rezultatima, komplikacijama i psihološkim efektima povećavanja grudi. Rezultati studije objavljeni su u zvaničnom časopisu američkog udruženja za plastičnu hirurgiju.

Prosečna starost učesnica bila je 34 godine, a prosečni implant imao je volumen od 390ccm.

Estetski ishod, bolovi, oporavak, komplikacije.

Gotovo sve pacijentkinje koje su povećale grudi, njih 98%, izjavilo je da je estetski ishod bio u nivou očekivanog ili je prevazišao njihova očekivanja!

Na skali od 1 do 10 ocena bola bila je u proseku 5,9.

Prosečno su lekove protiv bolova uzimale tokom prvih 5 dana i nisu radile 7 dana. Već posle 25 dana od operacije osećale su se „normalno“.

85% pacijentkinja ocenilo je veličinu svojih grudi kao „taman“! 13% smatralo je da je mogao biti upotrebljen veći implant, dok je samo 2% žena mislilo da su im grudi prevellike.

Više od polovine dalo je svom izgledu ocenu 10, a gotovo sve (čak 98%) bile su zadovoljne svojim novim izgledom.

Povećanje samopouzdanja i ostali psihološki efekti :

Gotovo 40% pacijentkinja imalo je prolaznu utrnulost bradavica. Ukupni procenat komplikacija bio je 10% i obuhvatale su i one najbanalnije.

92% žena imalo je osećaj povećanog samopouzdanja i samopoštovanja a 64% ih je imalo i bolji kvalitet života.

Pre operacije većina žena (86%) osećala je nesigurnost u pogledu izgleda svojih grudi, dok je taj osećaj posle operacije imalo samo 13%.

Američke statistike kažu da povećanje grudi vodi po broju najčešće obavljanih operacija, sa 286.000 godišnje, a u zaključku studije autor kaže da je „zadovoljstvo pacijenta najbolje merilo hirurškog uspeha“.

Sa ovim moram da se složim, i mislim da bih trebao sličnu studiju da uradim na uzorku žena koje se kod nas operišu. Mislim da će i rezultati biti slični ovim već objavljenim, bar po procentu zadovoljnih pacijentkinja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.