Anatomski implanti za grudi

Ideja da implant za grudi ne treba da bude okruglog,već kapljičastog oblika stara je desetak godina, ali tek u poslednjih godinu dana doživljava svoj procvat i sve veći broj devojaka se za njih odlučuje.

AboutBreastImplants

Spolja gledano, gotovo dve trecine volumena anatomskog implanta nalazi se, dok je trećina u gornjem delu. Ovakav implant daje prirodniji izgled dojkama nego okrugli baš zbog manje punoće gornjeg pola.

Anatomski implanti punjeni su silikonom veće čvrstine (npr Cohesive III), tako da zadržavaju svoj oblik u bilo kojoj poziciji, a deformacija i „rippling“ znatno su ređi nego kod okruglih. Anatomski implanti imaju teksturu, jer je veoma bitno da se ne pomeraju unutar ležišta. Neki od njih u sebi nose dve vrste silikonskog gela, meki za vrh dojke i čvrsti za donji pol i „pod rukom“ daju izuzetno dobar osećaj, najsličniji priodnim grudima (npr Polytech Diagon Gel4Two).

Operativna tehnika kojom se ugrađuju ovi implanti je složenija, mora se veoma pažljivo planirati pozicija i veličina implanta u odnosu na grudni koš. „Džep“ mora tačno da odgovara prečniku implanta, da bi se sprečilo rotiranje. Ovaj implant može se ugraditi samo kroz inframamarni rez.

Ono što zbunjuje pacijentkinje kad su u pitanju anatomski implanti je oblik baze, koji može biti kružni ili elipsasti. Implant je na ovaj način prilagođen obliku grudnog koša, što u praksi znači da devojkama uobičajene građe odgovara implant sa kružnom bazom, dok „mršavicama“ odgovara ovalna baza implanta (vertikalna elipsa). O ovome mi je detaljno govorio prof Yerro iz Španije i njegovu metodu određivanja baze implanta ću ovih dana opisati.

index

Anatomski implanti se koriste u sve većem procentu i sa ponosom kažem da je naš region u celini pri vrhu liste po broju ugrađenih anatomskih implanta koji, u kombinaciji sa „dual plane“ tehnikom, dojku ne samo povećava, već je u potpunosti preoblikuje, dajući joj prirodni, savršeni izgled za XXI vek.

Ovaj implant treba uvek koristiti kod potpuno nerazvijenih, kao i kod dojki koje su se opustile, zbog dojenja ili smanjivanja težine. U prvom slučaju dobijamo prirodnu dojku željenih dimenzija, dok u drugom svojim oblikom ovaj implant vizuelno podiže areolu i bradavicu te se može i potpuno izbeći ožiljak oko bradavice koji prati podizanje dojke.

Anatomski implant je pravi „razbijač mita“ o tome da silikonske grudi moraju biti ogromne i loptaste da bi bile lepe. On je jedna nova mogućnost koju devojke imaju u izboru svog izgleda.

Nadam se da sam ovim tekstom malo približio ovu zanimljlivu i aktuelnu temu. Ukoliko imate još pitanja mozete mi pisati na email igormaljkovic@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.