Botox u borbi protiv znojenja „Stop sweating and start living“

Botox je veoma uspešan u terapiji pojačanog znojenja. Terapija nije bolna i mogu se tretirati sva mesta koja se preterano znoje

Lečenje preteranog znojenja nije nešto na šta se pomisli kada se pomene estetska hirurgija. Pacijenti o mogućnosti lečenja ove pojave često saznaju slučajno, kad se informišu o Botox tretmanima i ponekad vidim nevericu na licu kad im kažem da, uz bore, možemo uspešno smanjiti znojenje.

Kako se to uopšte radi? Botox se ubrizgava u malim dozama potkožno u problematičnu regiju. Tretman je gotovo bezbolan i traje oko petnaest minuta.

Botox postiže i do 95 posto smanjenje znojenja u pazušnoj regiji. Već tri dana po ubrizgavanju efekat je jasno vidljiv, dostiže maksimum za 5-10 dana i traje od 6 do 9 meseci, sasvim dovoljno da se „preživi“ leto.

Pacijenti su obično zapanjeni i oduševljeni rezultatima i kažu mi kako sad sa lakoćom mogu da nose odeću bez straha od ružnih fleka, kako im više nisu potrebne gomile antiperspiranata, pudera i maramica ili se bezbrižno rukuju sa prijateljima.

Na ovaj način se mogu tretirati i dlanovi, tabani i druge regije.

Iako hiperhidroza ne predstavlja pretnju po zdravlje, veoma je neprijatna i može dovesti do osećaja straha od boravka u društvu i imati negativni uticaj na kvalitet života. Lečenje je bezopasno, a rezultati su dramatično dobri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.