Povećanje grudi kod vitkih pacijentkinja

Leider ist der Eintrag nur auf Serbisch verfügbar. Der Inhalt wird unten in einer verfügbaren Sprache angezeigt. Klicken Sie auf den Link, um die aktuelle Sprache zu ändern.

Vitke pacijentkinje čiji je indeks telesne mase u blizini donje granice najčešće imaju malo sopstvenog tkiva dojki. Ponekad takav izgled može delovati manje ženstveno, i jedan je od razloga zbog čega se toliki broj devojaka odlučuje da uradi povećanje grudi implantima. Ako spadate u grupu vitkih, gracilnih, mršavih devojaka i planirate povećanje grudi ovo su pitanja koja verovatno i vas zanimaju.

1. Da li će grudi posle operacije izgledati prirodno? Da li uopšte mogu da izgledaju prirodno kad skoro da nema masnog tkiva?

Izgled grudi posle operacije zavisiće od mnogo faktora od kojih su neki nepromenljivi – oblik i veličina grudnog koša, opšte proporcije tela, oblik i količina tkiva dojke, pozicija dojke na grudnom košu, razmak i pozicija areola i bradavica, stanje kože. Na to se dodaju još i veličina implanta, njihova pozicija i oblik.

Uglavnom , za prirodni izgled vitkim devojkama više odgovaraju relativno mali implanti, iako se ja uvek trudim da taj „prirodni“ izgled malo dopunim, da bude malo naglašeniji. Nekako

Tip operacije mora biti dual plane, da bi se što kasnije pojavili propratni efekti implanta, npr rippling i da se implant ne bi mogao napipati u gornjem polu.

2. da li se menja držanje tela posle povećanja grudi

Dobro izabran implant, koji odgovara telu ne povija kičmu napred, niti ga ledja osećaju kao dodatnu težinu. To je posebno odnosi na poliuretanske implante koji se zbog svojih karakteristika ne pomeraju i u koje tkivo urasta.

Sa druge strane, većina devojaka posle povećanja grudi ponosno stoji potpuno ispravljeno, bolje nego ranije, zbog više samopouzdanja koje donose nove konture grudnog koša.

3. koji oblik implanta je najbolji za vitko telo? Da li su bolji anatomski implanti za prirodni izgled?

Da, jer okrugli implanti daju puniji gornji pol, što je čest „znak“ operacije grudi, dok anatomski implanti formiraju u gornjem polu kosinu koja izgleda prirodnije.

Što se dekoltea tiče, anatomski implanti daju lep dekolte, gotovo isti kao okrugli. Pozicija implanta ipak zavisi od pozicije areola na grudnom košu, od mesta pripoja grudnih mišića, kao i od količine tkiva koje pokriva implant. Zbog prevencije ripplinga implante postavljamo tako da ih pokriva i mišić, tako da izmedju njih ostane 3-4cm razmaka.

Za prirodni izgled treba izabrati anatomske implante visokog profila, manjeg volumena. Za naglašeniji, a još uvek prirodni izgled dojki, razmotrićemo ekstra visoki profil anatomskog implanta. Ono što bi svakako trebalo izbeći je uzimanje „najvećeg mogućeg“ implanta.

Svakoj pacijentkinji pre operacije pažljivo merimo obim grudnog koša, širinu ramena i karlice, visinu, dijametre i meridijane dojke, poziciju i veličinu areola i proračunavamo oblik baze, projekciju i volumen implanta koji ćemo koristiti. na taj način unapred možemo kontrolisati mnoge parametre i unapred znati kakav će biti postoperativni izgled.

Ukoliko imate još neko pitanje slobodno mise obratite putem emaila, Vibera, Instagrama ili kako Vam odgovara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.