ERA PLASTIČNE HIRURGIJE: Skoro 90% žena bi otišlo pod nož!

Autor teksta : Sonja Martić, BKTV

Gotovo da ne postoji žena koja nije zadovoljna nekim delom svoga tela ili lica. Najnovija istraživanja pokazuju da bi se čak 90% njih prepustilo rukama plastičnog hirurga.
plastična-hirurgija Istraživanje koje je uključilo preko 5000 žena pokazalo je da je čak 90% između 18 i 25 godina nezadovoljno najmanje jednim delom svoga tela, a slično je i kod starijih – 85% onih između 55 i 65 bi menjalo nešto na sebi. Žene su najviše nezadovoljne stomačnim pojasom, potom nogama i zadnjicom, a svaka peta planira da se podvrgne nekoj intervenciji. S druge strane, uprkos nezadovoljstvu, skoro polovina ispitanica ne bi se odlučila za zahvat, iz više razloga. Na prvom mestu je cena zahvata, zatim strah od komplikacija i bolova, tuđa negativna iskustva, bojazan da će izgledati lošije nakon intervencije i nepoverenje u hirurga.

Srpkinje žele veće grudi

I dok žene žirom sveta žele da smanje svoj obim, kod nas je suprotno – Srpkinje se najčešće odlučuju za povećanje grudi, a zatim i usana. grudi Žene iz mnogo razloga žele implante – da bi došle od „nule do trojke“, popravile izgled grudi nakon porođaja, korigovale anomalije grudnog koša, ili, da bi jednostavno izgledale bolje. One uglavnom imaju realna očekivanja i žele što prirodniji izgled, a nakon intervencije, na kontrolnim pregledima, većina njih opisuje povratak samopouzdanja i pozitivniji pogled na svet. – Pacijentkinje koje dolaze zbog povećanja grudi konkretno, najčešće nisu tu zbog manjka samopouzdanja, već zbog želje za boljim izgledom, a silikonski implant je činilac koji može da promeni neprijatni osećaj da se jedan deo tela ne uklapa sa ostatkom – kaže doktor Igor Maljković za BKTVNews. Nekad to zadovoljstvo ume da bude toliko veliko, te se pacijent posle prve intervencije odluči i za ostale – korekciju nosa, botoks, filere, zatezanje kapaka, i ukoliko se ne nalazi u rukama dobrog stručnjaka obično ne zna da se zaustavi i odredi sebi pravu meru.

Ipak, tvrdi doktor, ovo se ne može porediti sa ljudima koji s vremena na vreme urade neku intervenciju s ciljem očuvanja mladalačkog izgleda.

Zašto žene idu po nož?

Pomenuto istraživanje, koje je sproveo sajt Realfself.com, a preneo DailyMail, navodi razloge zašto se žene odlučuju za neki od zahvata. 1. Radi većeg samopouzdanja. 2. Da bi poboljšale sopstveni odraz u tuđim očima. 3. Zbog boljeg raspoloženja i osećaja sreće. 4. Da se osećaju bolje kada vide sebe na fotografiji. 5. Da izgledaju bolje kada su obučene. 6. A i kada su gole. 7. Da budu privlačnije muškarcima. Stavka pod brojem 7 može se proširiti – osim muškaracima, žene intervencijom žele da budu privlačnije i svim ljudima u svom okruženju, audtorijumu na društvenim mrežama – pogotovo Instagramu, jednom rečju, da dobrim izgledom budu u centru pažnje. Biranim rečima, naš sagovornik poručuje u kolikoj meri plastične operacije mogu da nadgrade samopouzdanje: – Nijedna operacija niti estetska procedura nije magično rešenje svih problema. Estetska hirurgija koriguje deo tela, ne deo života. Imati zdrav život i pozitivan stav o njemu svakako će poboljšati efekat posle zahvata, ali najvažnije je razgovarati „prvo sa sobom“, pa tek onda hirurgom – poručuje doktor Igor Maljković. Bilo kako bilo, plastična hirurgija je naša realnost i postala je uobičajena poput kozmetičkih tretmana. Upitno je samo kako je neki koriste, jer se prečesto puta dešavalo da se oruđe okrene protiv čoveka usled neadekvatnog rukovanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.