Ne razmišljajte o veličini brushaltera!

Možda Vam se neće svideti ovo što ćete pročitati, ali svakako ću napisati : ako razmišljate o povećanju grudi silikonskim implantima trebate prestati da razmišljate o veličini grudnjaka.

implant

Veoma često na prvi pregled devojke mi dolaze sa rečima „imam jedinicu/dvojku, htela bih da imam jaku trojku/četvorku“ ili „moja drugarica nosi četvorku, hoću i ja isto“, jer su navikle da tako ocenjuju veličinu grudi, tokom kupovine grudnjaka. Ono što ja u toj situaciji pokušavam da čujem jeste : „želim grudi koje će biti u skladu sa proporcijama mog tela“.

Za potrebe povećavanja grudi veličina grudnjaka je subjektivna i nepouzdana mera , pa se ne može koristiti za određivanje zapremine implanta. Pri tome, gotovo svaki proizvođač ima neku svoju oznaku veličine. Ja sam ih bar desetak do sad video i svaki ima neku svoju osobenost, te nije neobično da devojci dobro stoji 36C grudnjak jednog i 34D drugog proizvođača.

Da bi se odredila zapremina implanta mora se uzeti u obzir preoperativni izgled, pozicija i veličina grudi, prisustvo viška kože ili ptoza, kao i obim grudnog koša. Iz tih razloga implant od 350ccm izgleda različito na devojci koja nije rađala, ima 160cm i 50 kg i ženi od 170 cm, 65kg i dvoje dece.

Druga veoma bitna „karika“ je želja pacijentkinje koju treba ispoštovati koliko god je to moguće.

Najbolji način za određivanje veličine implanta i dalje je pregled u ordinaciji hirurga, u specijalnom brushalteru i ultratankoj majici pred ogledalom. Ja najčešće ne pominjem zapremine, već samo čekam reakciju pacijentkinje. U jednom trenutku, tokom isprobavanja, izdvoji se jedan implant koji najbolje „stoji“, čiji oblik i veličina se savršeno uklapaju sa grudnim košem i telom devojke. Taj savršeni implant „iskoristimo“ i – rezultat je uvek odličan.

Zato ću još jednom reći : prilikom izbora implanta razmišljajte o obliku i proporcijama dojki kao i onom što želite da dobijete operacijom, a ne o veličini korpe i grudnjaka. Uspeh neće izostati.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.