One su to već uradile …

Pisaću vam danas o mojim pacijentkinjama.

One dolaze iz različitih krajeva, raznih zemalja, nisu istih godina, zanimanja, niti imovinskog statusa. Neke studiraju, neke rade, neke čuvaju i vaspitavaju decu, a neke uživaju u penziji.

Šta one to imaju zajedničko?

To su skoro pa obične žene, devojke iz komšiluka , bez sponzora, snimljene pesme ili video klipa, koje srećemo svaki dan. One imaju hrabrosti i odlučnosti da u životu, za sebe, urade ono što žele. Da prepoznaju na sebi ono što im smeta ili ono čime nisu zadovoljne i da zbog toga ne očajavaju i budu ljute na sudbinu već da urade nešto po tom pitanju. Da svoju odluku saopšte roditeljima, dečku ili mužu. Da im ne budu bitna mišljenja okoline, da istrpe savete „dobronamernih“ koji ponavljaju kako je prirodna lepota jedina prava, kako je lepota negde unutra i kako će, svakako jednog dana, pojaviti se neko ko će je otkriti. Samo ako budu dovoljno strpljive.

Ali, one nisu strpljive. One ne čekaju. One su se usudile da žive život koji žele. Zbog toga su danima gledale slike po netu, upoređivale operativne tehnike, čitale forume u kojima njima slične devojke opisuju svoja iskustva, radile dodatne poslove, štedele, uzimale kredite, pažljivo birale hirurga i krenule u promene.

A vizuelna promena bila je tek deo promene koja je usledila. Pratila ju je promena stava, odevanja, govora, spoznaja o tome kako ne moraju nikome da se izvinjavaju što su lepe, što u tome uživaju. A pri tome ne moraju da se ikome pravdaju zbog toga.

Šta one kažu na sve to … pišem za koji dan.

7 comments to “One su to već uradile …”

You can leave a reply or Trackback this post.
 1. Mirjana - 22.12.2015. Одговори

  Samo jedan razgovor je bio dovoljan da uvidim koliko je Dr Maljkovic velicina od coveka!

 2. Nena - 21.08.2012. Одговори

  Aleksandra,kada se budete sreli sa Dr.Maljkovicem proci ce vas svi strahovi i nedoumice.Znate on pre operacije tako razgovara sa vama da vi i zaboravite gde ste posli imate osecaj kao da ce te sada sa njim u restoran na rucak,a ne na operacioni sto! p.s.to je moje licno iskustvo.

 3. alexandra - 23.07.2012. Одговори

  Postovani,pre svega da Vas pohvalim za ovaj blog kojim resavate mnoge nedoumice u glavama nas potencijalnih pacijentkinja a posebno mi je bio interesantan deo u ovom tekstu o dobronamernim savetima i kako je samo prirodno najlepse…lepo je lepo,prirodno ili ne,nesumnjivo je jedna kategorija…zelim vam uspeh u daljem radu i sigurna sam da cemo se jednog dana i sresti..potrebno mi je jos samo malo hrabrosti 🙂 Veliki pozdrav!

 4. zadovoljna89 - 19.05.2012. Одговори

  Doktore… Story of my life… U skoro svakoj recenici sam se prepoznala. Mislim da nema operisane devojke koja se nija prepoznala! Lepo je sto konacno neko pise na ovakav nacin o estetskim zahvatima. Svaka cast!

  • drmaljkovic - 19.05.2012. Одговори

   Hvala ! Vaš prethodni komentar me je inspirisao da ovo napišem. Kad stignem napisaću i šta sam sve od vas naučio. Dosta toga ima…

 5. Maxin - 14.05.2012. Одговори

  Doktore, hvala na ovom tekstu! Vaše cenjene kolege doktori u mom domu zdravlja su mislili da sam najmanje blago nenormalna kad sam rekla da idem da povećam grudi. Gde ste bili 2006, kad sam se ja operisala? Lepo je kad bar neko poštuje svoje pacijente.
  jedva čekam nastavak priče.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.