Pitanja koja treba postaviti estetskom hirurgu

Ako planirate bilo koji estetski zahvat veoma je bitno da se dobro informišete i pripremite za susret sa izabranim hirurgom, bilo da je u pitanju povećavanje grudi, liposukcija ili korekcija nosa. Napravite spisak pitanja, a ako ova niste uvrstili, obavezno ih dopišite i postavite

 1. Kako se radi operacija koja me zanima ?
  Veoma je bitno da Vam hirurg detaljno objasni proceduru koju planira, korak-po-korak. Ukoliko postoje alternative predloženoj operaciji, prodiskutujte ih. Na taj način bićete opušteniji na operaciji i znati šta da očekujete, a i moći ćete svoje želje detaljnije objasniti
  .
 2. Kakve rezultate mogu da očekujem i kada će oni biti vidljivi?
  Razgovarajte o ovome sa hirurgom, pregledajte zajedno fotografije prethodnih pacijenata, tražite iskrene odgovore i postavite sebi realistične zahteve.
  .
 3. Koji su rizici procedure?
  Svaka procedura ima svoje rizike, bilo opšte, vezane za anesteziju i operaciju ili neke specifične za određenu vrstu zahvata. Obavezno informišite hirurga o svom zdravlju, alergijama na lekove ili bilo kojem stanju koje bi zahtevalo posebne mere tokom anestezije i operacije.
  .
 4. Kakav je i koliko traje oporavak?
  Obavezno pitajte doktora koliko dugo će trajati oporavak, koliko dugo nećete moći da radite, izlazite, koliko će dugo trajati previjanja, kada će izgled biti onaj „očekivani“, definitivni. Ukoliko se bavite sportom pitajte koliko dugo ćete morati pauzirati i da li će biti potrebni posebni treninzi ili poseban režim ishrane.
  .
 5. Kakvo je vaše iskustvo sa ovom procedurom?
  Iako ste već sigurno saznali sve o izabranom hirurgu i pročitali na forumu komentare njegovih ranijih pacijentkinja važno je da od njega čujete kakvo je njegovo lično iskustvo sa izabranom operacijom. Pitajte koliki je procenat ranijih pacijenata bio zadovoljni ishodom ove operacije i koliki je procenat uspešnosti zahvata koji Vas zanima.

2 comments to “Pitanja koja treba postaviti estetskom hirurgu”

You can leave a reply or Trackback this post.
 1. Sandra - 25.10.2012. Одговори

  A mi znamo i doktora koji ce vam predociti puno vise od napisanog u ovom tekstu 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.