Uradite domaći : izbor estetskog hirurga

Ukoliko razmišljate o bilo kom estetskom zahvatu ili planirate korekciju bora botoksom ili filerima savetujem Vam da uradite domaći zadatak …

  1. Obratite se specijalisti plastične hirurgije koji se dominantno bavi estetskom hirurgijom i ima važeću licencu za rad
  2. Razgovarajte sa njim, ugovorite i obavite pregled. Saslušajte ga i postavljajte pitanja.
  3. Proverite koje supstance ili implante koristi, da li su svi odobreni za korišćenje i pregledajte da li su u važećem roku.
  4. Uvek pitajte doktora o iskustvu koje ima i edukaciji koju je obavio u vezi željenog zahvata
  5. Pogledajte samu zdravstvenu ustanovu u koju ste došli. To može biti ordinacija, poliklinika, specijalna ili opšta bolnica. Ukoliko niste zadovoljni izgledom, higijenom, uređenjem, osobljem, razmislite da li ste na pravom mestu.
  6. Znajte da uvek postoji neko ko će to što želite uraditi jeftinije. Nemojte se rukovoditi samo najnižom cenom. Pregledajte forume i sajtove koji se bave estetskom hirurgijom.

Ubrizgavanje filera smatra se trivijalnim, ali treba znati da su moguće i komplikacije zbog pogrešnog ubrizgavanja filera direktno u krvni sud. Osim lošeg izgleda moguće su i teške komplikacije. Iz tog razloga uvek treba za ovaj zahvat birati plastičnog hirurga ili posebno edukovanog dermatologa i obavljati ga isključivo u zdravstvenoj ustanovi, a nikako u kozmetičkom ili frizerskom salonu. Ubrizgavanje filera, najšešće hijalurosnke kiseline, nije isto što i frizura ili trajna šminka, i ne treba ga olako shvatiti.

Sa komplikovanijim zahvatima rastu i zahtevi u odnosu na celu ekipu koja radi, tako da se multiple procedure korekcije tela i lica mogu raditi samo u specijalizovanim ustanovama koje se stalno sreću sa takvim pacijentima i koje imaju dovoljno osoblja da pruži adekvatnu negu.

.
Zašto je važno da to radi plastični hirurg sa licencom uzdravstvenoj ustanovi?
  • Zato što je to dokaz da je u pitanju doktor koji je prošao šestogodišnje školovanje na fakultetu, položio sve ispite i završio specijalizaciju, koji dobro poznaje anatomiju lica i tela, koji će prepoznati i sve neželjene reakcije tokom procedure, i moći da ih adekvatno leči.
  • Zato što je u pitanju lekar koji se drži kodeksa etike i koji svoju licencu i reputaciju neće ugroziti korišćenjem nedozvoljenih supstanci ili ugradnog materijala
  • Važeća licenca je dokaz da je doktor redovno obnavljao svoje znanje tokom kontinuirane edukacije svake godine
  • Bezbednost pacijenta mora biti na prvom mestu, a najbezbedniji način je da se svaka procedura radi u zdravstvenoj ustanovi, bila to ordinacija specijalna bolnica ili klinika koja je akreditovana, registrovana i ima sve potrebne dozvole za rad.

 

Sve navedeno smanjuje moguće komplikacije i neželjene efekte operacija i procedura na minimum, tako da pacijent posle operacije ili intervencije iz bolnice izađe zdrav, lep i zadovoljan.

Ukoliko imate pitanje ili komentar na ovaj tekst možete mi se obratiti, emailom ili na pozanti broj telefona.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.E-mail adresa je obavezna.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.