Pločice na stomaku uz pomoć liposukcije

Kad se priča o mišićima prednjeg trbušnog zida, „trbušnjacima“ prva asocijacija su „pločice“ koje viđamo u filmovima ili na fitnes tekmičenjima. Mnogi redovno vežbaju ne bi li ih dobili. Nažalost, mali broj ih ima, iz mnogo razloga… od nedovoljno vežbanja, preko građe tela do pogrešne ishrane. I zaista, za jasno ocrtane trbušne mišiće najbitniji su genetika i naporno vežbanje.

six-facts-six-pack-abs

Svako od nas nosi te „pločice“, segmentne trbušne mišiće koji se prostiru od donjeg dela grudnog koša do pubične regije. Same pločice formiraju tri horizontalne i jedna vertikalna tetivna linija i mišićna tela koja se nalaze između njih. Da bi se pločice zaista i videle potrebno je da količina masnog tkiva na prednjem trbušnom zidu bude mala.

Za sve one koji redovno vežbaju, hrane se zdravo, a ipak ne mogu da postignu željeni „six-pack-abs“ izgled, kao i za one koji bi da prečicom stignu do tog izgleda postoji rešenje – modifikovana liposukcija kojom se veoma pažljivo uklanja jedan uzan sloj masnog tkiva duž tih definisanih linija, umesto uobičajenog širokog uklanjanja masnog tkiva sa stomaka.

Operacijom najpre formiramo jednu vertikalnu, središnju liniju, a zatim i tri horizontalne, na željenim mestima i iz tih regija uklanjamo gotovo svo masno tkivo da bismo stvorili udubljenja kože. Postupak se obavlja veoma uskom kanilom, gotovo bez traumatizovanja okolnog tkiva, a sam postoperativni tok je brz i lak, gotovo bez bolova. Ipak, kao i kod svake liposukcije, potrebno je da prođe par meseci do dobijanja konačnog izgleda.

Najlepše u celoj priči je što su te linije najčešće trajne, ali pacijentima i pored toga uvek savetujem redovno vežbanje i pravilnu ishranu i održavanje telesne težine da se ne bi formirao neprirodni izgled prednjeg trbušnog zida.

Pravi kandidati za ovu proceduru su pacijenti koji vežbaju i pravilno se hrane, sa gotovo idealnom telesnom masom koji bi želeli da ovim postupkom samo naglase svoj dobar izgled. Ovo je metoda kojom se taj lep izgled može pokazati i na plaži, a ne samo na pažljivo pripremljenim fotografijama, ali nikako ne može da zameni redovno vežbanje.Zanimljivo je da se ovom zahvatu podvrgavaju i devojke, istina u manjem broju nego muškarci.

.

Za sva pitanja možete mi se obratiti putem e-maila : igormaljkovic@yahoo.com ili putem Facebook strane.

Abdominal-lipo

Na slici je pacijent koji je uradio „six-pack“ liposukciju i nastavio redovno da vežba.

Has one comment to “Pločice na stomaku uz pomoć liposukcije”

You can leave a reply or Trackback this post.
  1. verrann - 16.10.2015. Одговори

    Kad se moze napraviti termin kod vas

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.