Silikoni i fitness

Jendom mi je pacijentkinja mi je na pregledu rekla da „dobre devojke ne ugrađuju silikone“, već se pravilno hrane, studiraju, idu u teretanu ili na fitnes i izgledaju prirodno. U priči mi je, dalje, pomenula svoj brus punjen sunđerom, njenih 29 godina, izgled večitog pupoljka i … operaciju smo zakazali u najkraćem roku.

dani-shugart-delts-and-pecs

Ono što joj je do tada smetalo bilo je što je svaki gram preko idealne težine odlazio u bokove i zadnjicu, dok se korpa brushaltera nije povećavala, od trinaeste godine.  Došli smo do ključne stvari – kako sa implantima nastaviti sa sportom, koji joj je bio veoma važan.

Najpre smo se dogovorili oko vrste i pozicije implanta. Kako je sportske građe izabrali smo dual plane, i anatomski implant, da bi izgled bio prirodniji, kako je želela. Zbog rizika od kontrakture kapsule i mnogo trčanja i skokova tokom treninga izabrali smo poliuretanske implante koji ne klize niz grudni koš, ne mogu se rotirati, a i imaju, bar u teoriji, manji rizik od kontrakture kapsule. Nismo preterivali sa veličinom.

Jedan detalj : razmak izmedju dojki. Njene su grudi bile dosta razmaknute i visoko postavljene, tako da su i implanti morali biti  razmaknuti. To je uvek bolja varijanta nego implanti koji se „silom“ postave jedan uz drugi. Generalno, pozicija dojki pre operacije, oblikom bradavice, te količinom i rasporedom tkiva diktira pozicioniranje implanta, . Zaključak je bio da ako već neće dobiti fascinantan dekolte lep „side-boob“, odnosno izgled dojki sa spoljnih strana kupaćeg kostima se podrazumeva. A i dogovor je pao da grudima da ocenu tek nakon 4 meseca.

Nakon operacije iznenađenja je bilo napretek. Najpre, bolovi nisu bili tako jaki kao što je čitala. Izgled joj je bio savršen već od prvog previjanja. A već trećeg dana počela je da radi čučnjeve. U prvih 6 nedelja polako je uključila ostale mišiće, da bi nakon 2 meseca otišla u teretanu. Uprkos mojem protivljenju, krenula je da radi i vežbe za ruke, grudi, tegove i – ništa se loše nije desilo.

Implanti su ostali tamo gde su postavljeni i sem malog otoka i bolova u početku vežbanja nije bilo nikakvih drugih problema.

Dakle, ukoliko se bavite sportom nema razloga za brigu ili odustajanje od željenog izgleda. Samo pažljivo izaberite doktora, dogovorite sve detalje operacije i uživajte.

Ukoliko imate pitanja ili želite da zakažete pregled ili konsultaciju možete mi se obratiti putem emaila, Facebook poruke ili preko poruke poslate sa sajta.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.