Tri operacije za lepši izgled dojki

Lepe grudi privlače poglede, mame uzdahe, a često i izazivaju zavist okoline. Bilo da su izgubile na lepoti posle dojenja ili se nisu lepo ili dovoljno razvile moderna estetska hirurgija može ih dovesti u željeno stanje. Ovo su tri operacije koje najčešće radimo i koje drastično popravljaju izgled grudi.

 1. Povećavanje grudi. Do pre tridesetak godina devojke sa malim grudima mogle su osim grudnjaka sa sunđerima malo šta da urade po pitanju izgleda. Danas je savremna medicina došla do nivoa kad možemo svakoj ženi ponuditi izgled koji želi, bilo da je to povećanje grudi za jedan, dva ili … četiri broja. Takođe, može se birati i oblik dojki, pa one mogu biti okrugle, koje se u Americi jako cene ili kapljičaste, koje je nekad veoma teško „provaliti“, čak i na plaži. Savremene operativne tehnike i promene u teksturi silikona smanjile su učestalost kontrakture kapsule i učinile ovu operaciju popularnijom. Novi silikonski gelovi, kao npr „Mentor memory gel“ učinile su ovu operaciju i veoma bezbednom, toliko da na silikone proizvođači daju doživotnu garanciju. Važno je i da se silikonski implant „pod rukom“ gotovo ne razlikuje od tkiva dojke, i deluje potpuno prirodno. A izgleda fantastično.
 2. Podizanje grudi. Postoje žene koje su savršeno zadovoljne svojim obimom grudi, ali kojima su trudnoća, dojenje i vreme učinile da se grudi opuste i izgube onaj savšeni oblik koji ih je krasio. Ova operacija ne smanjuje grudi, nekad ih malo i poveća, ali ih podigne i zategne, vraćajući im lep kupasti oblik. Istna, taj obik je u početku malo čudan i neprirodan, ali već kroz par meseci sve „legne“ na mesto.Često se uz povećavanje radi i neka od operacija podizanja dojki, kada se u jednoj operaciji one i povećaju i podignu.
 3. Smanjivanje grudi. Ponekad i prirodno velike grudi mogu da smetaju. U početku je to samo problem u rekreaciji, a kasnije se pridružuje i bol leđima, useci od bratela na klavikulama, a u nekim slučajevima i krivljenje kičme. Prirodno velike grudi se naročito često posle dojenja razvuku i spuste, a redukcija dojki sem smanjenja količine tkiva obavezno znači i podizanje i preoblikovanje grudi. Nove operativne tehnike stvaraju na duge staze lep oblik dojke, a po cenu relativno malog vertikalnog ožiljka koji ide od bradavice naniže. Smanjivanje grudi čini da se žene osećaju bolje u svom telu, skoro na isti način kao i povećavanje i pacijentkinje su izuzetno zadovoljne svojim novim izgledom.

Često se sećam situacije kad su sobu delile dve pacijentkinje, od kojih je jedna došla da poveća, a druga da smanji grudi. Jedna drugoj su pre operacije govorile :“Blago tebi! Svi te gledaju na plaži“, i „NE! Blago tebi! Ti možeš da potrčiš, ne bole te leđa, ne nosiš brus!“ Posle operacije su se samo smeškale i merkale kako im nove grudi izgledaju. Znam da su i posle više od godinu dana nastavile da se viđaju i druže, očigledno zadovoljne svojim izgledom.

Za sve informacije … tu su poznati mail ili Facebook

4 comments to “Tri operacije za lepši izgled dojki”

You can leave a reply or Trackback this post.
 1. zubarica - 03.03.2013. Одговори

  Imala sam dve drugarice koje su radile operacije smanjenja grudi; verujte da do tada pojma nisam imala koji to može biti problem :(, nisu nikad pričale o bolu u leđima, ojedu ispod dojki, sto čuda.
  Operisale su se kao mlade žene, i verujte da su više nego zadovoljne i danas, 25 i više godina kasnije.
  Vi ste stvarno mađioničari :).

 2. Sandra - 05.12.2012. Одговори

  KISS 🙂

 3. Sandra - 04.12.2012. Одговори

  Ehhh, a sta je sa onim “ nesrecnicama“ koje zele podizanje i povecavanje ? Znam neke …..

  😉

  • admin - 04.12.2012. Одговори

   One… budu veoma zadovoljne izgledom, kad sve „slegne“, kad prođu otoci i grudi dobiju svoj finalni oblik 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.