DIAGON GEL IMPLANTATI – ZAŠTO POLYTECH?

Objavljeno u časopisu „Estetska hirurgija i kozmetika“, april 2014

Implantati za grudi koji nude nešto zaista novo i drugačije, ne pojavljuju se tako često. Zato su toliko pažnje privukli Polytech Diagon Gel4Two implantati, koji brinu o bezbednosti, dobroj projekciji (izgledu grudi nakon postavljanja), ali i prijatnijem osećaju pacijenta sa ovim stranim telom.

Ako i za vas ,,Made in Germany“ znaci pouzdanost i kvalitet, proizvođač implantata sa dve vrste silikonskog gela, nemački Polytech uverava vas da su „pravi Nemci“ perfekcionisti posvećeni testiranju i kontroli, postavljajući sebi standarde više od onih propisanih zakonima.

Omotač za svaki Polytech implantat pravi se ručno, potom popunjava medicinskim silikonskim gelom, a zatim implantat prolazi strogu kontrolu kompaktnosti gela i omotača. Ovo kazu proizvodači. A šta kažu hirurzi?

.

Polytech v2

Dr lgor Maljković, plasticni hirurg , Beograd, Srbija

ODLIČNI ESTETSKI REZULTATI

Sa aspekta pacijenta, ova vrsta implantata povećava broj opcija koje su na raspolaganju za obіikovanje ili povećavanje grudi. Posebno se dobro pokazao, sudeći prema mom iskustvu, u korekciji blago do umereno ptotičnih (opuštenih) grudi koje smo uspevali da korigujemo, podignemo i povećamo bez dodatnih spoljnih ožiljaka. Pacijent je još jednom na dobitku — ovakvi implantati mogu ponuditi dugotrajno rešenje, jer se tokom godina, za razliku od naših tela, ne menjaju, već ostaju upravo onakvi kakvi su bili i prvog dana. Polytech Diagon Gel4Two implantat pruža mogućnost da sa uspehom rešimo i slučajeve „probІematičnih“ grudi, sa deformitetima grudnog koša — izmenjenim obіikom ili položajem rebara, zahvaljujući mekom gelu koji amortizuje nepravilnosti grudnog koša. Takođe, veoma zahtevne tuberozne dojke sada se mogu korigovati zahvaljujući većoj čvrstoći gela i izraženoj projekciji donjeg роlа koja je kod ovog deformiteta najpotrebnija. Ukoliko su u pitanju devojke gracilne konstitucije, sa mаlо ili nimalo masnog tkiva na grudnom košu, mozemo biti sigurni da se implantat neće osetiti pod rukom.

Kad već o tome govorimo, osećaj Diagon Gel4Two implantata na dodir je bitno drugačiji u odnosu na „gummy bear“ implantate sa memorijskim gelom. Prvo što se primeti kada se implantat uzme u ruke jeste njegova specificna elasticnost – način na koji se vraća u prvobitno stanje je potpuno drugaciji, a brzina vraćanja bitno sporija i više liči na tkivo. Sve vrline ovog implantata posebno dolaze do izražaja kada se on postavlja „duаl plane“ ili „multiplane“ tehnikom, što u svojom praksi i činim u skoro 100 odsto operacija povećanja grudi.

.

dr Mario Zambelli, plastični hirurg iz Rijeke, Hrvatska

MANJA MOGUĆNOST KOMPLIKACIJA

U dosadašnjoj praksi radio sam sa mnogim brendovimа implantata, ali u poslednje vreme sve više radim sa Polytech implantatima. Reč je o veoma dobrim implantatima, koji se rade u Nemačkoj i imaju prepoznatljiv nemački kvalitet, koji garantuje minimum komplikacija i maksimalan estetski rezultat. Ono sto meni kao hirurgu dosta znači jeste cinjenica da Polytech implantati imaju poliuretansku oblogu koja је značajna za sprečavanje nekih postoperativnih komplikacija, naročito kada je u pitanju mogućnost nastanka kapsularne kontrakture. Stoga ne čudi što proizvođač daje pacijentkinjama doživotnu garanciju za slučaj kapsularne kontrakture. Polytech implantati su naročito indukovani kod ugrađivanja sekundarnih proteza, naročito u slučajevima kada se posle primarne operacije pojavila kapsularna kontraktura oko implantata pa ih treba zameniti. U tim slučajevimа obavezno koristim Polytech implantate, zbog manje mogućnosti da se ta komplikacija ponovi. Veliko olakšanje za hirurga je i činjenica što ovi implantati imaju tzv. Diagon gel, odnosno da su čvršći (kohezivniji) u donjem delu i kao takvi veoma pogodni za rekonstrukcije grudi i korekcije spuštenih grudi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.