6 koraka do odluke o promeni izgleda posle trudnoće

Iako su trudnoća, rađanje deteta i materinstvo za ženu događaji koji nose najviša emocionalna osećanja, fizički izgled tela posle porođaja često je izmenjen. Ponekad su to zanemarljivi, jedva primetni znaci na grudima ili stomaku, dok su nekad takvi da zahtevaju hirurški zahvat koji bi telo doveo u prvobitno stanje. Kombinovani zahvati skratili su oporavak, snizili troškove i dobili zajednički naziv „Mommy Makeover“. Kako se odlučiti …

body-measurements-1

1. Najpre, treba odlučiti koji deo tela zahteva promenu. Da li je to rastegnuta koža na stomaku? Strije? Opuštene i ispražnjene grudi? Struk koji vežbama ne može da se povrati? Sve navedeno? Potrebno je da sebi postavite jasan cilj i da sa svojim estetskim hirurgom o tome porazgovarate. Operacije koje najčešće kombinujemo su liposukcija i korekcija grudi, ili abdominoplastika i korekcija grudi.

2. Sedite malo pred kompjuter i pretražite net. Potražite što više informacija o temi i operaciji koja Vas zanima. Obavezno čitajte komplikacije operacija, i pokupite što više znanja. Popričajte sa pacijentkinjama na forumima koje su uradile navedene zahvate, a još je bolje ako lično znate nekog sa kim možete o tome da porazgovarate i informišete se. Obavezno procenite koliko Vam treba odmora.

3. Još malo sedite pred kompjuterom i suzite listu pouzdanih estetskih hirurga. O ovoj temi sam dosta puta pisao, tako da ću samo reći da kad i to završite porazgovarajte sa bar dva doktora, postavite im dosta pitanja i izaberite pravog. Možda ne onog koji najviše obećava, ali svakako onog koji Vam uliva najviše poverenja.

4. Proverite šta očekujete od operacije. Estetska hirurgija umnogome popravlja izgled, ali retko može da stvori izgled supermodela. Ove procedure (podizanje dojki, zatezanje stomaka, liposukcija, sužavanje vagine) i njihove kombinacije značajno popravljaju izgled i samopouzdanje, ali morate biti realni po pitanju očekivanja. To je, u osnovi, Vaše telo i estetski hirurg će pokušati da iz njega izvuče maksimum.

5. Porazgovarajte sa ukućanima. Ovaj korak ponekad može biti težak, potrebno je objasniti supurugu i deci zbog čega Vam je ova operacija potrebna. Ipak, podrška ukućana u svemu ovome je poželjna, čak toliko da mislim i da je neophodna. Počev od elementarne brige o deci, do razumevanja zbog čega će bolji izgled mame učiniti celu porodicu zadovoljnijom, naročito na sledećem letovanju.

6. Zakažite konsultaciju! Takođe, spremite i spisak pitanja, ima ih uvek dosta i nijedno nije smešno, naivno i nezanimljivo. „Mommy makeover“ može značajno da popravi izgled žene, ali je potrebno upoznati proceduru i postoperativni tok, da biste znali šta da očekujete.

p.s. Sve ovo planirajte samo ako ne planirate da još koji put ostanete u drugom stanju!

Ukoliko imate pitanja u vezi ove operacije , ili bilo koje druge, ili biste da zakažete pregled možete mi se obratiti na email adresu igormaljkovic@yahoo.com. Možete me naći i na Facebooku, potrudiću se da odmah odgovorim.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.