Kako izabrati pravog estetskog hirurga

Ako razmišljate o estetskom zahvatu izbor hirurga jedna je od ključnih odluka. Kako da je donesete na pravi način ?

535fbca059a1d.preview-620 Ako samo gledate i sudite po fotografijama i sajtovima, svi nude vrhunsku uslugu, vanredne hirurge i sjajne rezultate. Međutim, imao sam pacijente kojima se desilo da im estetske operacije rade lekari koji nisu specijalisti estetske hirurgije, i koji su dolazili zbog loših estetskih ishoda. Neki od pacijenata bili su pravnici, stomatolozi,a neki studenti. Ako se moglo desiti njima, može se desiti svakom. Svaki doktor može Vam reći da ume da radi estetske zahvate, pa ipak, dobro je proveriti da li ima i pravo da ih obavlja. Zato je dobro pogledati licencu lekara, jer svaka klinika mora imati licence svih doktora koji u njoj rade i rado će Vam ih pokazati, ako im tražite.

.

Druga bitna stavka je formalni trening i dodatna edukacija doktora. Sem obavezne specijalizacije poželjno je da Vaš doktor ima kontinuiranu edukaciju iz oblasti koja Vas interesuje. Nije od presudnog značaja da neko ume da uradi mikrovaskularnu anastomozu nerva ili krvnog suda, ili kompleksnu rekonstrukciju rascepa usne. To je dobro za hirurga, ali za pacijenta je mnogo važnije da njegov hirurg savršeno radi operaciju koja baš njega zanima – bilo da je u pitanju operacija nosa, liposukcija ili podizanje grudi.

Ono što je posebno važno jeste broj operacija koji Vaš doktor obavlja tokom godine. Pošto ne želite da idete kod nekog ko operiše samo kad je pun mesec, uvek pitajte svog doktora koliko je takvih operacija uradio u poslednjih … godinu dana. Pazite se prevelikih i premalih brojeva, i tražite da vidite fotografije, pre i posle, uz komentare. Takođe, obratite pažnju na starost doktora. Premlad je, možda, nedovoljno iskusan, dok prestar možda neće biti u prilici da uradi kontrolu za nekoliko godina…

.

Treća bitna stvar je klinika. Proverite gde Vaš doktor operiše. Uvek proverite da li je klinika akreditovana, da li ima sve potrebne dokumente za obavljanje te delatnosti, te da li ima mogućnosti za lečenje eventualnih komplikacija, mogućnost nabavke krvi, te da li radi 7/24. Generalno, ne treba se voditi samo vizuelnim aspektom prostorija, mada je i to veoma važno. . Cena je naravno, jedan od odlučujućih momenata. Opšte je pravilo da ne treba ići za najnižom cenom, jer su razlike u kvalitetu i estetskom ishodu operacija mnogo važnije od razlika u ceni. Takođe, uvek proverite šta je uključeno u cenu zahvata, da li se analize i pregledi obavljaju u bolnici ili u drugim ustanovama. Porazgovarajte i o mogućim komplikacijama, kao i o tome šta će biti ukoliko ne budete zadovoljni ishodom zahvata. Pitajte i šta sve pokriva „garancija“, iako je to malo teška reč kada je u pitanju medicina i hirurgija.

.

Odvojte malo vremena i iščitajte forume koji se bave estetskom hirurgijom. Tamo uvek ima pacijenata koji će rado podeliti iskustvo sa Vama, reći puno toga što nećete čuti na drugim mestima, tako da ćete steći utisak o tome „ko je ko“. Obavezno porazgovarajte sa više lekara, ili, ako imate vremena obiđite više klinika. Kroz razgovor ćete videti i sami da li Vam odgovara stav izabranog doktora, da li su njegovi estetski kriterijumi slični Vašim i da li ste spremni da zaspite i probudite se sa izgledom koji ste želeli. .

Ukoliko imate još pitanja možete ih ostaviti ovde, ili na Facebook nalogu, gde mozete zakazati i pregled ili konsultaciju.

2 comments to “Kako izabrati pravog estetskog hirurga”

You can leave a reply or Trackback this post.
  1. Nataša - 08.07.2014. Antworten

    Dragi doktore, zamolila bih Vas da mi pošaljete bilo kakav mail, samo da imam Vaš „trag“ u mojoj pošti 🙂 Sve najbolje 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.