Hirurg rasvetljava pomamu: Žene našle način da povećaju grudi na jedan dan

 • 24 sata/Blic Žena Autor: Ana Đokić

Velike grudi su nešto o čemu sanjaju mnoge devojke, ali ih strah od noža ponekad odvraća od potencijalne plastične operacije. Međutim, za njih sada postoji rešenje.

GRUDI - profimedia-0164709264_1000x0

Najjeftiniji način da vidite kako biste izgledali ako povećate grudi, uz efekat koji traje jedan dan moglo bi da bude ubrizgavanje fiziološkog rastvora u grudi.

Ova metoda nije opasna ali potencijalno može da dovede do upale dojki kasnije, prilikom dojenja, tvrdi plastični hirurg dr Igor Maljković.

– Ne bih preporučio da se to ponovljeno radi. Svakako je moguće privremeno povećati grudi na taj način ali ja, na duge staze, verujem samo u dobri stari silikon. Ne znam koliko tačno košta takav zahvat, ali verujem da nije skup jer je u pitanju fiziološki rastvor. Verovatno boli, ali imajući u vidu šta sve u svetu stavljaju u grudi i nije toliko strašno. Oko 200ml fiziološkog po strani ako se doda može da izgleda simpatično – rekao je dr Maljković. Opisanu tehniku ne treba mešati sa tzv Aquafillingom, kada se kanilama ubrizgava posebno pripremljen gel koji traje nešto duže, ali takođe nije trajno rešenje. Takođe, mora se pomenuti i bezbednost tog vida povećavanja grudi jer FDA nije odobrila ubrizgavanje niti jedne supstance, osim sopstvenog masnog tkiva, u grudi.

Ovu metodu u praksi trenutno primenjuje dr Norman Rou sa Menhetna koji damama ubrizgava u dojke fiziološki rastvor. Kako se rastvor širi kroz tkivo, tako se i veličina korpi povećava, ali naš sagovornik objašnjava da drastično povećanje grudi uz pomoć ove metode nije moguće.

Zahvat se prekida kad se postigne željena veličina. Intervencija nije prijatna, ali žene se ne presamićuju od bolova. Sutradan se , sa resorpcijom tečnosti, dojke vraćaju na prirodnu veličinu.

Cena zahvata dostiže neverovatnih 2.500 dolara iako materijal košta svega 20 dolara, međutim, ta cena može porasti i na 10.000 dolara, jer se oko 80 odsto dama odlučuje da ipak ugradi stalnu varijantu nakon ovog “testiranja” na jedan dan.

Ukoliko imate pitanja možete mi se obratiti putem emaila igormaljkovic@yahoo.com ili zakazati pregled.

2 comments to “Hirurg rasvetljava pomamu: Žene našle način da povećaju grudi na jedan dan”

You can leave a reply or Trackback this post.
 1. K - 18.07.2017. Одговори

  Poštovani doktore Maljković ,
  Interesuje me koliko treba da prodje id prestanka dojenja , da bi se radila operacija ugradnje silikona u grudi?
  Srdačan pozdrav,
  K.

  • dr maljkovic - 31.08.2017. Одговори

   Poštovana, okvirno čekamo 6 meseci od prestanka dojenja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.