kad od viška bole leđa

Prevelike grudi mogu biti problem koji osim komentara o prepunom brushalteru ponekad donosi bol u leđima, ograničava aktivnosti i zahteva korekciju.

Kad se pomene operacija grudi svi pomisle na povećavanje. Svakako je to najčešći postupak, ali smanjivanje i podizanje grudi se često rade kod žena čije su grudi prevelike, teške i spuštene, koje samo u čvrstom brushalteru imaju lep oblik. Najčešće su to pacijentkinje koje su imale savršene grudi, a onda, tokom trudnoće ili nezavisno od nje dobile na težini i obimu, te su iz korpi C prešle u D ili veće.

Cilj operacije je redukcija parenhima, ali na taj način da se grudina vrati lep kupasti oblik, a bradavice postave na mesto koje im pripada. Ovu operaciju najčešće radimo iz estetskih razloga, bol u leđima je samo u izuzetnim slučajevima razlog za javljanje lekaru.

U odnosu na povećavanje ovo je, za pacijenta, a naročito za hirurga, znatno komplikovanija operacija, tokom koje uklanjamo višak kože i tkiva dojke, ispod i iznad bradavice, koji najviše doprinosi tom problematičnom izgledu. Bradavicu i ostatak dojke podižemo i preoblikujemo tako da dobiju lep, konični oblik. Ovo je jedna od operacija za koju je prestanak pušenja od ključne važnosti za dobar ishod.

Današnje tehnike su usavršene pa je i dojenje sa tako operisanim grudima moguće, a postignut izgled traje dugi niz godina. Za manje korekcije odlične rezultate daju tzv „short scar“ mamaplastike, dok je kod izuzetno velikih grudi neophodan i horizontalni ožiljak u obliku obrnutog slova T.

Posle operacije čekanje na savršeni izgled traje 3-6 meseci , ali se uvek isplati, jer grudi bukvalno svakog dana izgledaju bolje nego prethodnog.

Smanjivanje i podizanje grudi dovodi do dramatične promene u izgledu i potrebno je neko vreme za navikavanje na njega, ali je zadovoljstvo novim izgledom ogromno. Ožiljci su mali i uvek pokriveni odećom, čak i u dubokom dekolteu. Grudi su posle operacije (naravno) manje i čvršće, a bez viška težine sport i aktivnosti van stana ponovo su uživanje.

 

 

 

2 comments to “kad od viška bole leđa”

You can leave a reply or Trackback this post.
 1. milena - 13.06.2012. Одговори

  Svaka cast i Veliki pozdrav, dr. Maljkovicu . U kratkim crtama , sve je lepo objasnio , sto je najbitnije , REALNO !

  • drmaljkovic - 14.06.2012. Одговори

   hvala na lepim rečima. Kod redukcije dojki i mastopeksije je jako važno ne davati nerealna obećanja jer situacija na pregledu, stojećem stavu, je potpuno različita od one u ležećem i to je ono što ovu operaciju znatno otežava, a naročito vizuelizaciju ishoda pre buđenja.

   Puno pozdrava, Milena!

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.