Kako do savršene zadnjice

Ulepšavanje zadnjice je zahvat kojom se postiže naglašenija, oblija, voluminozija zadnjica sa atraktivnom konturu. U estetskoj hirurgiji ovo se postiže na dva načina – implantima i transferom sopstvenog masnog tkiva, dok vežbanje preporučujem svima, jer na prirodan način popravlja izgled.

perfect-ass-28

Transfer masti podrazumeva liposukciju regija u kojoj masnog tkiva ima u višku, njegovu preradu i ubrizgavanje u glutealni mišić, gde nedostaje. Preduslov za ovu vrstu operacije je dovoljna količina masnog tkiva, od bar 1000ml koja se može iskoristiti. Ova tehnika popularno se naziva „brazilsko povećavanje zadnjice“.Ovu operaciju naročito često radimo kod pacijentkinja koje se žale na višak masnog tkiva u struku ili butinama i koje su podjednako zadovoljne izgledom svojih nogu nakon operacije, novim strukom i nalgašenom zadnjicom. Regije koje se gotovo uvek aspiriraju su „jahaće pantalone“, tj spoljna strana natkolenica, unutrašnja strana natkolenica, „vrh mafina“, odnosno deo ledja iznad kukova u deo ledja iznad zadnjice. Obično je potrebno ubaciti 400-500 ml masnog tkiva u svaku stranu, a od te količine ostaje 40-60% kao trajni rezultat. Sa volumenom ne treba preterivati , jer višak masnog tkiva obično biva resorbovan, a oporavak bude teži.

U pacijenata koji nemaju dovoljnu količinu masnog tkiva moraju se koristiti silikonski implanti, Implanti su klasično bili postavljani na glutealni mišić, ili retrofascijalno, iznad mišića, a iza fascije, dok se u poslednje vreme u Brazilu sve češće primenjuje tehnika u kojoj se implant pozicionira u sam mišić. Mana implanta je što se i oko njih stvara kapsula, i što se ponekad mogu „provideti“ ispod kože. Kod implanta kao dodatnu proceduru ponekad radimo i liposukciju , da naglasimo struk, ili da dodatno naglasimo zadnjicu liposukcijom donjeg dela ledja ili zadnje strane natkolenica. Postoji tu još finesa kojima se popravlja ukupni izgled i koje po potrebi koristimo. Važno je reći da je odnos broja operacija transfera masti i glutealnih implanta 10:1.

Navedene operacije često kombinujemo sa drugim zahvatima, ali nakon povećavanja zadnjice bar 4 nedelje ne treba raditi grudi, zbog ležanja na ledjima nakon augmentacije. Takodje, savetujem pacijentkinjama što više šetnje, laki hod i ležanje na stomaku.

Vreme oporavka nakon operacije je desetak do dvadeset dana. Obično je u startu prisutan osećaj slabosti, zbog liposukcije, ali se to veoma brzo gubi, a dobar izgled ostaje.

I, za kraj … izgled. Jednom mi je pacijentkinja rekla, nakon operacije, kad sam joj tražio da mi opiše svoju zadnjicu :“ doktore, brutalno dobro izgleda!“ Uz redovno vežbanje i pravilnu ishranu ovakav izgled trajaće mnogo godina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.