Da li su rezultati povećavanja zadnjice trajni?

Povećavanje zadnjice implantima ili sopstvenim masnim tkivom u poslednje vreme je popularna procedura kojom se popravlja njena pozicija, volumen i oblik. Često me pitaju koliko dugo dobar izgled traje. Obe tehnike mogu dati dugotrajne i odlične rezultate koji popravljaju izgled zadnjice, kao i samopouzdanje pacijentkinja. guza Transfer masnog tkiva – (brazilski lifting zadnjice)

Tokom ove operacije liposukcijom se uklanja masno tkivo sa mesta gde ga ne želimo i, posle pripreme, ubacuje u tkiva zadnjice tako da se ona naglasi, poveća i preoblikuje. Masno tkivo se pažljivo ubacuje na prethodno označena mesta, tamo gde će najviše doprineti u popravljanju projekcije o oblika i ova procedura omogućuje dugotrajne rezultate.

Jedan deo masnog tkiva se tokom prvih par meseci apsorbuje tako da uvek radimo blagu hiperkorekciju i pokušavamo da tkivo ubacimo utkiva sa maksimalnom vaskularizacijom tako da svedemo broj „izgubljenih“ ćelija na minimum. Bitno je znati da su rezultati ove tehnike relativno trajni dok god pacijent održava stabilnu telesnu težinu i da je jedino odricanje potrebno neposredno posle operacije kada je strogo zabranjeno sedenje.

Pozitivno kod „brazilke“ je što su kombinovani efekti liposukcije i lipotransfera veoma jasno vidljivi i dodatno ulepšavaju telo i naglašavaju obline zadnjice.

Glutealni implanti

Povećavanje zadnjice implantima radi se kroz jedan rez koji će kasnije, po zarastanju biti gotovo neprimetan. Za razliku od grudnih implanta implanti za zadnjicu ne mogu iscuriti niti pući jer se sastoje od čvršće forme silikona, a ne od gela. Taj posebni oblik silikona veoma je čvrst i može podneti veliki pritisak bez deformacija ili cepanja. Iz tih razloga nema rizika od revizije zbog curenja gela ili rupture implanta.

Krajnji rezultat vidljiv je tek tri meseca od operacije, iako je do tog trenutka jasno vidljiva promena. Iako su statistike za glutealne implante relativno kratke, može se reći da implanti omogućuju dobre obline koje izgledaju prirodno i takve su na dodir bar desetak godina, iako već sad pojedini autori smatraju da su efekti doživotni.

.

Ukoliko imate pitanja u vezi ove operacije , ili bilo koje druge, ili biste da zakažete pregled možete mi se obratiti na email adresu igormaljkovic@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.