Plastični hirurg upozorava: čuvajte se jeftinih filera i neproverenih doktora

  • Autor: N. Gavrilović , časopis 24 sata/ Blic Žena

Slučaj lepe brazilske manekenke Andrese Urach koja je u očaju pokazala stravične rane nakon plastične operacije koja je krenula naopako užasnuo je svet, ali takvi rizici prete i u Srbiji! Andresa je htela da ubaci filere u butine, ali posle nestručne operacije ostala je sa rupama u nogama, koje su ispunjene gazom.

profimedia-0196166129_1000x0

U želji da prođu što jeftinije devojke koje žele estetski zahvat često štede na izboru doktora ili materijala a na kraju mogu da plate najveću cenu. Na pitanje da komentariše sudbinu manekenke koja je umalo ostala bez nogu ili glave možda najbolje odgovara reakcija plastičnog hirurga doktora Igora Maljkovića – „Je li preživela?“

.

Prvi put čujem da je neko stavljao filere u butine. To je u startu vrlo loša ideja, da ne pominjemo što je verovatno rađena na neodgovarajuć način, bez adekvatne strilizacije. Cena pravih, kvalitetnih filera je velika. Obično se onda pribegava nebezbednim sredstvima kao što je parafinsko ulje – kaže doktor i naglašava da to što deluje previše lepo da bi bilo istinito ne samo da je varka već može da košta i života.

.

– Komplikacije kod šarlatanski odrađenih zahvata su česte i mogu da imaju smrtni ishod. Svaka operacija zahteva uslove u kojima je sala pripremljena, sve sterilno. Jedan nazovi kolega je u sred Beograda ženi rekao da će joj umesto silikona u grudi ubaciti masno tkivo, a nesrećnica je završila na VMA sa teškim infekcijama sličnim onima kod manekenke. To je preopasno i u estetskoj hirurgiji silikonski implant je suveren način za povećavanje grudi – naglašava hirurg i apeluje na ljude da koriste zdrav razum kako bi izbegli komplikacije koje je doživela manekenka.
.
On kaže da bi Brazilka teško obavila takav zahvat kod nas u bilo kojoj klinici koja drži do sebe. – U Srbiji, koliko ja znam, niko nije probao ništa slično jer nijedan ozbiljan plastični hirug ne bi to uradio. Kazne za neadekvatno obavljanje posla su ogromne, može da se izgubi licenca a nema tih para koje neko može da plati za takav rizik. Meni ne bi palo na pamet da to radim. Kada je u pitanju zdravlje držite se proverenih doktora i proverenih zahvata – jasan je dr Maljković.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.