Koji su silikoni pravi?

Prošle godine, nekako u ovo doba, bio sam u prilici da popričam sa jednim od velikana estetske hirurgije, prof. T Biggsom. Za gotovo dva sata čuo sam mnogo priča, video puno fotografija, ali sam stigao i da mu postavim jedno, za mene, važno pitanje. Kako odrediti pravu veličinu implanta kod augmentacije.

Njegovo odgovor bio je zanimljiv. Ispričao je kako je na početku karijere imao 4 tipa grudnih implanta – mali, srednji, veliki i veoma veliki, dok u ovom trenutku samo „Mentor“, ima preko 400 modela za grudi. Odgovor se nije na tome završio, ali nisam ni dobio neki „recept“ za izbor implanta.

U to doba oslanjao sam se u mnogome na neki svoj feeling o tome kako grudi trebaju da izgledaju i kolike bi trebale biti, ali se izbor svodio na 5-6 modela.

Ona brojka od 400 me je mučila. Da li mi to, kraj tolikog broja različitih implanta zaista možemo izabrati samo jedan koji će biti pravi ili je to cela „porodica“ implanta sa sličnim karakteristikama? Da li će bilo koji implant dati dobar rezultat? Odgovor se polako pojavio, kroz razgovor sa kolegama sa različitih meridijana, iz Moskve, Mumbaja, Istambula, Londona, Kluža. Svaki od njih imao je neku svoju metodu određivanja veličite. Jedni su uzimali „šta narod ište“, drugi se oslanjali na merenja, dok su neki uzimali najjeftinije na tržištu. Ono što je bilo zajedničko svima bilo je uvažavanje standarda estetike regije iz koje dolaze. Tako su u Švajcarskoj,Nemačkoj i Srbiji slične veličine implanta, uglavnom od 300 do 500 ccm, dok su u USA daleko veće i idu i do 3000ccm.

U mojoj praksi, do skora su najčešće korišćeni implanti bili iz grupe Round High, sa volumenima od 325 do 450 ccm, što ne znači da za Vas nisu odgovarajući neki drugi implanti. Mene, inače, „bije glas“ da preferiram „male“ implante, ili , bolje rečeno, manje od onoga što nude pojedine kolege. Trenutno su u modi anatomski implanti, i mislim da će u budućnosti oni biti okosnica augmentacije grudi.

Najbrži način za utvrđivanje veličine implanta je vizuelni – isproba se demo implant, stane pred ogledalo i izaberene onaj koji najlepše izgleda. A onda je na hirurgu da to u narednih par sati sprovede u delo i napravi najlepše moguće grudi 🙂

Has one comment to “Koji su silikoni pravi?”

You can leave a reply or Trackback this post.
  1. misisrac - 03.05.2012. Одговори

    Super ti je txt. Resavam se da castim suprugu, a velicina negde izmedju prve i druge slike!!!!!!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.