Sa Botoxom na godišnjicu mature

Ovih dana navršilo se deset godina od kada je FDA odobrila upotrebu Botoxa u estetske svrhe, za uklanjanje bora. Za to vreme čarobni toksin izmenio je postavke „antiaging“ hirurgije lica i omogućio milionima običnih ljudi mladalački izgled bez operacija.

Botox je neurotoksin koji u malim količinama sprečava prenošenje signala iz nerava u mišiće i, uz pravilnu aplikaciju, dovodi do nestajanja bora sa lica. Brend je danas toliko popularan da svi preparati sličnog dejstva (Disport, Xeomin itd) kod korisnika imaju samo jedno ime – Botox.

Šta je tako fascinantno u vezi sa botoxom?

Svakako njegova sposobnost da ukloni bore – horizontalne sa čela, vertikalne bore „mrštuljice“ kod korena nosa, bore „smejavice“ oko očiju i uglova usana, bore sa vrata. Pravilnom aplikacijom leka može se smanjiti i preterano pokazivanje desni prilikom smejanja, asimetrija lica zbog dejstva mišića, migrena ili preterano znojenje.

Druga veoma bitna stvar je da je, pravilno ubrizgan, potpuno bez rizika. Koriste ga i žene sa u periodu laktacije, devojke u kasnim dvadesetim godinama da bi sprečile pojavu bora, a potpuno je uobičajeno da žena ostane u drugom stanju a ima ubrizgan Botox i da to nema nikakvih posledica po nju ili bebu.

Još bitnije je da su injekcije Botoxa gotovo bezbolne, da nema izostajanja s posla, a sve to uz prihvatljivu cenu.

Pacijenti znaju da mladalački izgled bez bora nije večit, ali je pogled na mlado lice u ogledalu koje pamtimo iz škole toliko dobar da se pitanje ponavljanja uopšte ne postavlja. Zanimljivo je da su sa početnih 6 meseci većina proizvođača smanjile očekivano trajanje dejstva na 4 meseca. To ne znači da neće trajati efekat duže, ali se ovo može „garantovati“.

Iz tih razloga maj i jun mesec su period najveće upotrebe Botoxa – dolaze godišnjice mature, bliži se letovanje, a svako želi tada da izgleda posebno lepo. I bilo da je u pitanju deseta godišnjica sa prvim boricama ili trideseta u kojoj se ponovo srećemo Botox je neizostavan deo outfita, kao što je nekad bila maturska haljina ili prvo odelo.

Injekcije botoxa prešle su u ovih 10 godina put od holivudske ekskluzive do opšte kulture koja važi u Beogradu, Rimu, Madridu ili bilo kom drugom gradu, a posebno je zanimljivo da se svake godine poveća procenat muškaraca koji se podvrgavaju ovim tretmanima. Naravno, ni autor teksta nije izuzetak.

Za konsultacije, pitanja ili zakazivanje pregleda možete mi se obratiti na www.facebook.com/igor.maljkovic.5 ili mailom igormaljkovic@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.