Zašto je zima pravo vreme za povećanje grudi?

Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U praksi estetskih hirurga poznato je da se najveći broj operacija grudi radi tokom zime, a ima i razloga zašto je tako …maxresdefault

Većina žena sa malim grudima bar jednom u životu razmatra povećanje grudi implantima, bilo da je to u dvadesetim godinama ili posle dolaska dece na svet.  Jedno od pitanja je doba godine kada bi to bilo najbolje uraditi. Pacijenktinje koje su uradile operaciju grudi mi često kažu da nema boljeg osećaja od šetnje plažom sa novim grudima u bikiniju. Da bi za leto grudi bile spremne, veliki broj devojaka ih koriguje tokom zime.

Oporavak nakon povećanja grudi nije brz. I iako se pacijentkinje vrate uobičajenim aktivnostima za kratko vreme, grudima treba malo više da postignu onaj savršeni izgled, obično 4-6 meseci. Ako se grudi operišu zimi, do leta ima dovoljno vremena da se “odradi” i poneka dijeta, da se počne ili nastavi vežbanje, a za to vreme implanti će naći svoje mesto na grudnom košu, otoci će nestati i grudi će izgledati najprirodnije moguće.

Tokom tih meseci nestaje osećaj težine u grudima, a i grudi postaju mekše, naročito ukoliko su korišćeni sad veoma popularni poliuretanski implanti.

Naravno, ne treba zaboraviti još nekoliko bitnih  stvari – zimi se manje znojimo, tako da se lakše podnese period bez kupanja neposredno posle operacije, a odeća je takva da može prikriti kompresivni brushalter i traku koja se nosi nakon operacije koji nisu naročito atraktivni. Takođe, modrice i otečeni gornji pol zimi se lako kamufliraju, rolkom, košuljom ili džemperom.

Pojedine pacijentkinje i ne žele da se zna da su korigovale grudi tako da je zima pravo vreme jer se može desiti da okolina i ne primeti promenu, na poslu ili fakultetu.

Kad se na sve dodaju i praznici kojih zimi nije malo jasno je da se i pitanje slobodnih dana lako rešava. A do leta sve to lepo prođe i nove prelepe grudi budu spremne za svoj nastup.

Iz tih razloga period decembar – februar je i najpopularniji u godini za operacije grudi. Postoji obično jedan “mali” problem – termina za operacije nikad dosta u hladnim danima…

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.