Kako da usne budu lepe

Ako ste se ikad osećali nesrećno ili nesigurno zbog svog izgleda verovatno ste sanjali o čudesnom rešenju. Često plastična hirurgija stvara ta čuda menjajući izgled lica ili tela. Od povećanja grudi do liposukcije, estetski hirurg danas je u stanju je da popravi izgled i ulepša svaki deo tela,a jedna od najpopularnijih procedura je popunjavanje usana. Reći ću Vam šta trebate da znate pre nego što se odlučite da to i uradite.

Popunjavanje usana je estetska procedura kojom plastični hirurg ubrizgavanjem posebnih supstanci, „filera“, postiže lepši, puniji izgled usana.
Gornja i donja usna se razmatraju i koriguju posebno, čak različitom tehnikom, a rezultati koje postižu estetski hirurzi u oblikovanju usana su toliko dobri da su i drugi lekari, a u poslednje vreme i stomatolozi (!), sa manjim ili većim uspehom, počeli da rade korekcije usana.
.
Estetski smatramo da gornja i donja usna trebaju da budu u odnosu 40:60 do 50:50. Najlakše je da na fotografiji izmerite visinu svake usne i sami odredite koliko biste koju popunili. Naravno, ne postoji čvrst kriterijum za idealne usne, već treba evaluirati kompletno lice i odrediti koliko bi koja usna i u kom segmentu trebala biti popunjena da bi lepo izgledala.
.
Tehnički, bitno je da Vaš estetski hirug ubrizgava tanke linije ili gotovo tačkice u tačno određenu dubinu tkiva da bi krajnji izgled bio što bolji. Pravljenje „jezera“ od filera je postupak koji dovodi do stvaranja neravnina na usnama. Tražite da Vam estetski hirurg objasni čime i kako će raditi korekciju i sačuvajte izveštaj o tome. To će umnogome olakšati sledeću korekciju, ukoliko posle nekog vremena odlučite da malo izmenite izgled usana.
.
Često mi dolaze pacijentkinje sa fotografijama pojedinih estradnih ličnosti i željom da dobiju usne kao sa slike. To nije nemoguća misija, naprotiv, kako su to uglavnom predimenzionirane usne prilično ih je lako reprodukovati.
Ali… uvek postoji neko ALI… Usne sa velikom količinom filera prilikom pokretanja uvek odaju zone koje se ne pomeraju, tako da filer dolazi do izražaja i lako se „provaljuju“ od strane sagovornika.
Zbog toga ja pacijentkinjama predlažem da prvi akt uradimo sa manjom količinom, obično 1 do 2 ml filera, te da ponovimo tretman za dve ili tri nedelje ukoliko je to potrebno. Ukoliko Vam ne smeta gore navedeno i želite izgled koji ste zamišljali odmah,a ne za par nedelja nije nikakav problem da se uradi i popunjavanje sa većom količinom filera. Vodite računa pri tom jer se veoma lako pređe linija koja odvaja senzualne i lepe usne kojima se drugi dive (ili Vam na njima zavide) od „plastičnih“ koje mogu izazvati podsmeh.
.

Samo još reč za kraj : izbegavajte trajne filere! Drugi put objasniću zašto .

.

Za sve informacije,pitanja, sugestije i sve ostalo … tu je mail , FB ili Skype. Hvala na odovjenom vremenu!

2 comments to “Kako da usne budu lepe”

You can leave a reply or Trackback this post.
 1. anita - 10.04.2015. Одговори

  Pozdrav veliki! Moje pitanje je sto bih ja uradila uvecanje usana necim trajnim kao sto je nesto sto moze da drzi 4 5 godine. Stavljala bih malo je zelim da mi usne izgledaju prirodnije,ali se jako plasim posledica ot tih grudvica i ostalog! Imam problem sto su meni usne malo izborane i a i imam losu naviku da ih grickam pa se bojim da uvecanjem tu ne stori samo losa slika usana ako me razumete!? zelim samo da mi objasnite jel to ne bi bio problem,cime biste mi vi uradili ? Inace imam 30 godina!! I

  • dr maljkovic - 10.04.2015. Одговори

   Ja ne koristim trajne preparate, video sam mnogo loših rezultata radjenih silikonom, metakrilom, aquamidom da , zbog pacijenata, koristim samo hijaluronsku kiselinu.

   Naročito kad sam pročitao Vaše navike potpuno sam siguran da ne bisme smeli koristiti trajne filere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.