Da li je estetska hirurgija pravi izbor za Vas?

Donošenje odluke o estetskom zahvatu nikad nije jednostavno, niti mu treba prići olako. Često me pacijenti pitaju која će im operacija najviše koristiti ili koju da urade prvu . Kao estetski hirurg uvek osećam obavezu da predložim razmatranje sledećih pitanja pre donošenja odluke o operaciji.

1. Da li ste pokušali da korigujete izgled drugim metodama?

Ako npr. niste zadovoljni količinom i rasporedom masnog tkiva na telu, da li ste pokušali dijetu i vežbanje? Nakon estetske operacije, kao što je liposukcija rezultati će biti znatno bolji i trajniji ako nastavite sa pravilnom ishranom i zdravim načinom života. Isto tako, odlaganje fejs-liftinga moguće je postići kombinacijom injekcija Botoxa i filera. Razmotrite uvek sve opcije, neke mogu biti korisne. A ako planirate povećavanje grudi – razmislite da li Vam više odgovaraju anatomski ili okrugli implanti.

2. Da li je to preveliko opterećenje za Vaš budžet?

Poznato je da estetske operacije nisu jeftine, ali najčešće se uloženi novac potpuno isplati. Pošto se na više mesta obavestite o aktuelnim cenama, uporedite planirane troškove sa dobitkom na kvalitetu života i zadovoljstvu koje će Vam doneti novi izgled. U pojedinim slučajevima čak cenu operacije delimično može snositi i zdravstveno osiguranje, npr. ukoliko je u pitanju korekcija prevelikih dojki, ginekomastije ili rekonstrukcija dojke.

3. Koja je Vaša prava motivacija ?

Uvek dajte sebi vremena da iskreno odgovorite na ovo pitanje. Ono je najvažnije. Povećavanje grudi može biti odlična ideja, ali niked ga ne treba raditi zbog momka, muža ili nekog trećeg, jer postoji šansa de ćete jednom zbog toga zažaliti. Sve što planirate morate raditi samo zbog sebe, da sebi izgledate lepše i da budete zadovoljniji.

Na kraju, smatram da je korisno konsultovati se sa više plastičnih hirurga. To je dobro jer na taj način uočavate razlike u pristupu hirurga, njegov stav prema sadašnjem izgledu, samoj operaciji i ishodu, te volju i sposobnost da Vaše želje pažljivo sasluša i u potpunosti Vam objasni kako da se one ostvare.

Posle razmatranje svega navedenog možete me kontaktirati e-mailom : igormaljkovic@yahoo.com ili putem Facebook-a.

2 comments to “Da li je estetska hirurgija pravi izbor za Vas?”

You can leave a reply or Trackback this post.
  1. mila - 27.11.2012. Одговори

    Prava tema za svaku zenu koja se odluci da na sebi uradi nesto lepo i zadivljujuce..Svaka cast Dr Maljkovicu..vi ste jedini od svih plasticnih hirurga koji zaista na pravi nacin informisete i dajete savete,,sto drugi plasticni hirurzi nikada ne cine..Svaka vasa tema me sve vise obogacuje sa znanjem i srecna sam da u Srbiji postoji neko ko zaista radi svoj posao na pravi i profesionalni nacin..Puno uspeha u daljem radu..pozz..

    • admin - 27.11.2012. Одговори

      Hvala Vam puno na lepim rečima i Vašem vremenu. Veoma mi je drago da Vam se sviđaju tekstovi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.