Ko je kandidat za liposukciju

Iako naslov to implicira, ovaj tekst ne bavi se ni političarima niti estradnim zvezdama kojima bi liposukcija pomogla (a mnogima bi), već nama, meni i Vama, svima koji žele da izgledaju bolje i spremni su da nešto urade povodom toga.

Hranite se zdravo, redovno vežbate, ali nešto nedostaje? Ovo je tekst za vas!

Liposukcija je minimalno invazivna procedura kojom se uklanjeju neželjeni depoziti masnog tkiva sa različitih regija na telu. Iako je veoma bezbedna, pacijenti moraju ispuniti neke kriterijume.
  • dobro opšte zdravlje

Kao i kod bilo koje druge hirurške procedure kandidati za liposukciju trebaju da budu dobrog zdravlja, poželjno nepušači, sa realističnim očekivanjima po pitanju ishoda. Veoma bitno je lokalno stanje kože i potkožnog tkiva, njegova elastičnost koja će omogućiti da se koža prilagodi uklanjanju masnog tkiva i novoj silueti tela.

  • izolovani depoziti masnog tkiva
Za razliku od abdominoplastike, kojom se uklanja velika količina kože i masnog tkiva sa stomaka, liposukcijom ciljano napadamo uporne depozite masnog tkiva koji ne reaguju na dijetu i redovno vežbanje. Ukoliko su te naslage na stomaku, struku, kukovima, butinama, kolenima, podlakticama, rukama ili leđima rezultati liposukcije biće izuzetni. Takođe, liposukcija sa uspehom koriguje naslage ispod vilice i na vratu (podvaljak), a muškarcima sa ginekomastijom liposukcija pomaže uklanjanjem masnog tkiva oko mlečnih žlezda.
  • redovno vežbanje i dijeta
Dobri kandidati za liposukciju su svi koji se pravilno i zdravo hrane i redovno vežbaju, koji su dostigli svoj željeni nivo fizičkih sposobnosti i spremni su da ih održavaju posle liposukcije. Pacijenti postoperativno moraju imati redovne kontrole plastičnog hirurga, virtuelne ili u ordinaciji, i striktno se pridržavati dogovorenog režima. Na taj način efekti su trajni, a zadovoljstvo garantovano. U našoj priči „nastrada“ samo garderober, jer se odjednom pojavi gomila prevelike odeće, ali i nove uske farmerke, kratke suknje i slični komadi fensi garderobe.
.
Ako imate vremena, pročitajte i Sandrinu priču o liposukciji, i obratite pažnju na komentare.
A ako imate pitanja, obratite mi se mailom igormaljkovic@yahoo.com ili porukicom na FB.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.