Kako se uklanja „vrh mafina“?

Pre izvesnog vremena mnogo prašine na društvenim mrežama podiglo se oko neprikladne reklame jednog plastičnog hirurga. Radilo se o problemu sa viškom masnog tkiva neposredno ispod struka do ivice pantalona, koji podseća na vrh mafina. Uostalom, pogledajte sliku, i ocenite.

mafini

Generalno, radi se o regiji koju je veoma, veoma teško korigovati dijetom i vežbanjem. Naravno, plastični hirurg nudio je liposukciju, a prodavci modli za mafine istu sliku iskoristili su za reklamiranje svog produkta!

Sad, iako je reklama malo… kontroverzna, moram reći da tretman navedene regije liposukcijom nije. „Vrh mafina“ je veoma teško ukloniti dijetom i vežbanjem, i još ga je teže leti prikriti odećom, a naročito dolazi do izražaja u farmerkama. Liposukcija je trenutno jedini efikasni tretman za ovu regiju koji daje trenutne i jasno vidljive rezultate. Može se raditi kao izolovana procedura ili kombinovan sa liposukcijom stomaka, nogu ili ruku ili tokom lipoabdominoplastike, kada je gotovo uvek radimo da bismo dodatno naglasili struk. Muffin-Top

Kako se izvodi : kroz malu inciziju (ubod) u tkivo se ubaci mala kanila kojom se infiltrira tečnost, a zatim se drugom kanilom uklanja višak masnog tkiva. Kako se radi o zakrivljenim površinama potrebno je dosta pažnje i iskustva za postizanje dobrih rezultata. Poželjno je da obe strane posle zahvata budu simetrične , iako je ponekad razlika u količini aspiriranog masnog tkiva i preko 150ml. Kod ove regije hirurg može aspirirati prilično veliku količinu masnog tkiva i tokom zahvata trudimo se da u potpunosti uklonimo konveksni oblik navedene regije, pa čak i da ga prevedemo u konkavni, ukoliko je to moguće.

Tokom poslednjih godina pojavile su se brojne modifikacije liposukcije (Smartlipo, vaser, laser itd) nudeći poboljšane metode uklanjanja masnog tkiva. Kad se radi o ovom problemu, svaka tehnika liposukcije podjednako je efikasna, ukoliko je pažljivo i dobro urađen zahvat.

Neposredno posle zahvata vidi se otok i modrice, ali i momentalno poboljšanje izgleda. Finalni rezultati očekuju se u periodu 4-6 nedelja kada se formira nova kontura navedene regije.

Ukoliko imate takav problem, ili biste želeli konsultaciju ili pregled možete mi se obratiti putem emaila (igormaljkovic@yahoo.com) ili putem Facebooka.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.