U Bor po najjeftinije silikonske grudi

tekst sa internet portala Telegraf od 16.01.2012.

U Srbiji postoji četrdesetak registrovanih hirurga koji se bave estetskom hirurgijom, a svega nešto više od deset njih steklo je sertifikat koji im omogućava da vrše operacije uvećanja grudi. S obzirom na to da je sve više žena spremno da estetskim korekcijama istakne svoju lepotu, Telegraf.rs se za vas raspitao kakvo je stanje na domaćem tržištu

Prema mnogobrojnim ličnim ispovestima, ali i pričama sa Internet mreža, prva prepreka na putu s kojom se suočavaju mnoge dame koje žele da imaju bujnije grudi jeste to što teško se teško dolazi do informacija u vezi sa cenama i kvalitetom usluge u pojedinim privatnim klinikama plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije.

Da problem bude veći, neki od ženskih portala izdržavaju se od sponzorstava, pa često postoji striktna zabrana da se govori o imenima hirurga i klinika. Ali, žene ne bi bile žene kad se ne bi snašle i ipak uspele da saznaju sve što im je potrebno. Međutim, kako se priče o estetskoj hirurgiji uglavnom svode na rekla-kazala, Telegraf.rs je za vas uradio malo istraživanje.

Izaberite grudi u više od 400 oblika i veličina

Ukupna cena uvećanja dojki kreće se od 2000 do 5000 evra, s tim što je u ovu cifru uračunata i vrednost samih proteza. Na tržištu postoji više brendova implantata, čija cena varira od 500 do 1000 evra, a klijentkinje pred sobom imaju izbor od preko 400 oblika i veličina. Iako se grudi u svetu rade od različitih materijala, kod nas su i dalje najpopularnije one koje u svom sastavu imaju silikon.

Sama operacija košta od 1000 do 4500 evra, a konačan iznos zavisi od hirurga do hirurga i toga da li se posebno tarifira učešće anesteziologa, asistenta, i drugog pomoćnog osoblja.

Za savršen grudni top, tu je borski silikonski kop

Ukoliko biste želeli da dođete do informacija telefonom, u jednoj poznatoj beogradskoj klinici, gde operacija navodno košta pet hiljada evra, neljubazno će vas obavestiti da to nije moguće i da morate doći na konsultativni pregled koji košta četiri hiljade dinara.

Međutim, obradovaće vas to da smo uspeli da saznamo gde u Srbiji za najmanje novca možete da ugradite nove grudi. U pitanju je državna ustanova u Boru, u kojoj radi vrlo predusretljivi i za razgovor raspoloženi doktorant i specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije dr Igor Maljković.

On nam je ispričao da svoj rad naplaćuje 1000 evra kad radi u matičnoj klinici, a kada gostuje kod kolega u Beogradu trudi se da operacija zajedno sa protezama i anestezijom ne prelazi cenu od 2200 evra.

Na pitanje zbog čega njegove kolege od svojih pacijentkinja traže astronomske sume, doktor Maljković nije mogao da pruži konkretan odgovor, pošto on sam smatra da operacija uvećanja dojki ne bi trebalo da bude skuplja od 2500 evra.

Takođe, ovaj stručnjak nam je otkrio da se on zalaže za to da se operacija ovog tipa vrši submamarno odnosno da dve petine implantata bude prekriveno mišićem, dok ostatak biva umetnut ispod grudne žlezde. Dr Maljković smatra da je mnogo važnije postići lep i prirodan oblik grudi, pa čak i po cenu toga da ožiljak bude vidljiv.

Druga metoda koja se radi kod nas jeste da se rez pravi ispod pazuha čime se postiže efekat da je ožiljak manje uočljiv, ali je i laiku na prvi pogled jasno da su u pitanju veštaci.

Vera Rakić

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.