Estetska hirugija i kod nas pomera granice: sužavanje vagine i lepše usne za bolji seks

autor teksta : Ljubica Krstić | magazin Blic Žena, 3.12.2013.

Šeron Ozborn svakako nije jedina žena koja se podvrgla hirurškom sužavanju vagine, ali je jedna od retkih koja je to javno rekla. Iako mnogi osuđuju taj postupak, neosporno je da je ovaj zahvat sve popularniji u poslednje vreme. Dok protivnici estetske hirurgije smatraju da je to neprirodno i nepotrebno, mnoge dame tvrde da su prezadovoljne rezltatima, i fizičkim i psihičkim.

18790_telo_shutterstock_71152660

A šta, zapravo, spada pod estetsku hirurgiju intimnih regija? Uvaženi estetski hirurg, doktor Igor Maljković kaže da se razlikuju vaginoplastika i labioplastika.

– Vaginoplastika je sužavanje vagine. Dame koje se opredeljuju za ovaj postupak čine to jer se mišići vagine opuštaju tokom godina, ili žele da povrate osećaj i izgled koj su imale pre porođaja. Labioplastika, s druge strane, predstavlja korekciju stidnih usana (labia) i pretežno se radi zbog izgleda- ističe on.

Iako zvuči neozbiljno, ova vrsta operacije je više od puke banalnosti, jer je to nešto vezano za intimu, a žene koje im se podvrgavaju često to čine iz raznih pobuda, od straha od neprihvatanja i osećaja niže vrednosti, pa do čisto funkcionalnih razloga.

– Padaju tabui, žena želi da bude žena u svim aspektima. U poslednje vreme, ovo je operacija kojoj je najviše porasla popularnost, kako u svetu tako i kod nas. Ipak, ovim zahvatima se bavi manji broj hirurga, pa je potražnja nesrazmerna sa ponudom, a ženama je jako teško da pričaju o tako intimnim problemima- dodaje lekar.

Šeron Ozborn, jedna od žena koje su se podvrgle ovakvoj operaciji

Gospođa Ozborn je rekla kako je ovo najbolnija operacija kojoj se ona podvrgla, ali doktor Maljković tvrdi kako je, zahvaljujući posebnim, veoma tankim koncima koji se koriste za ovakve stvari, ova operacija bolna isto kao i svaka druga.

– Rana zarasta 2 nedelje a, kao i svaka druga rana, može da krvari i boli, ali u granicama normalnog.

Nakon operacije, preporuka je da se izbegavaju odnosi sa partnerom od četiri do šest nedelja- objašnjava on.

Sve veći broj žena u Srbiji želi da „obnovi“ intimno područje, ali ih je sramota da o tome pričaju. Zato se najčešće obrate doktoru sa pitanjima o nekoj drugoj intervenciji, pa se tek kasnije dovoljno opuste da kažu šta zapravo žele, što samo po sebi govori koliki psihološki teret to nosi sa sobom.

Jako neprijatne infekcije, krvarenja i otoci neke su mogućih neprijatnih posledica ovake intervencije.

– Ako se prilikom vaginoplastike vagina previše suzi, to može da bude jako bolno, i dovodi do formiranja grubih ožiljaka koji smetaju. Još jedna od mogućih komplikacija je povređivanje regije klitorisa, što može da bde jako neprijatno- naglašava doktor.

Što se dugotrajnosti efekata tiče, vaginoplastika traje do sledećeg porođaja, a labioplstika doživotno.

http://zena.blic.rs/Zdravlje/19138/Estetska-hirugija-i-kod-nas-pomera-granice-suzavanje-vagine-i-lepse-usne-za-bolji-seks

..

Komentari sa sajta Blic Žena:

Sanja , neregistrovan korisnik

Zalim zene koje u seksu ne nalaze zadovoljstvo, otaljavaju ga ili izbegavaju, a najotvorenije se prikazu u tom svetlu kad dobiju dete, kao da su jedva docekale da ne moraju, prakticno materinstvo koriste kao izgovor sto vise nisu zene. Svaka zena koja ga voli i zeli da dozivotno uziva u njemu, ako se dogodi da joj vagina bude presiroka do mere da kvari uzitak, pozelela bi sansu da to popravi.
.
Lililka ,neregistrovan korisnik
Da je dzabe i ja bi svoju sredila ovi kasapi su me na porodjaju isekli na froncle koje nikad nece moci da se spoje.
.
Future , neregistrovan korisnik
Evo ja bih se prva operisala. Posto planiram da se porodim na carski rez da mi ribica ne bude unistena, jer zelim da mi sex bude dobar i posle porodjaja i da mi ribica bude uska. Godinama se misici naravno opustaju i zato mi je sasvim uredu da se obavi taj zahvat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.