Pojasna lipektomija – šta je i kako se radi

Mnoge žene, a bogami i muškarci, imaju višak masnog tkiva u vidu „pojasa za spasavanje“ na srednjem i donjem delu stomaka, koji se veoma teško uklanja dijetama i vežbanjem. On je čest kod žena posle porođaja i kod osoba koje su izgubile puno kilograma. Ako želite da saznate kako se može ukloniti taj višak kože i masnog tkiva nastavite sa čitanjem ovog teksta.

belt lipectomy

Šta je proširena pojasna lipektomija ?
U pitanju je zahvat koji je alternativa tradicionalnoj „tummy tuck“ operaciji i izvodi se kad masno tkivo na telu izgleda kao jedan pojas za spasavanje ispod kože. Neki ljudi imaju višak masnog tkiva samo na stomaku, dok ga većina ima i na bokovima, struku i leđima i baš njima je namenjena ova operacija. Ovim zahvatom uklanja se, u vidu jednog pojasa kože i masnog tkiva, sav pomenuti višak, a ostatak kože se zateže i preraspoređuje, pri tome znatno popravljajući siluetu tela.

.

Šta treba znati o proceduri :

U pitanju je dugotrajna operacija i meni retko uspe da je uradim za manje od 4 sata. Za to vreme uspem da uklonim i do 15 kg masnog tkiva sa donjeg stomaka, bokova (ili struka, ako vam lepše zvuči) i leđa. Ovim popravljamo izgled svih ovih regija, a podižemo i zatežemo i bokove i, delimično, i butine. Sve ovo daje jedan lepši oblik struka i blag prelaz od grudnog koša ka nogama. Trudim se da ožiljak planiram tako da bude u liniji kupaćeg kostima, te nakon par meseci od operacije izlazak na plažu postaje zadovoljstvo. Inače, oporavak nije predug, u bolnici se ostaje jedan ili dva dana, ali potrebno je sebi dati bar 3-4 nedelje odmora. Zadovoljstvo je potpuno kod sledećeg merenja obima struka – bude od 10-20 cm (!) manji. Naravno, posle ovog zahvata treba nastaviti sa režimom zdrave ishrane i laganim vežbama, da bi izgled bio trajan.
.

Ko je kandidat za lipektomiju
Tipični kandidati su pacijenti posle barijatrijske hirurgije (gastrični by-pass, prsten isl) ili koji su strogom dijetom korigovali svoju težinu i izgubili mnogo kilograma, ali mogu biti i oni koji nisu puno smršali, a želeli bi da bolje izgledaju. Ukoliko se brinete oko viška kože i masnog tkiva koje se nalazi oko celog srednjeg dela tela, javite se plastičnom hirurgu, porazgovarajte i možda se odlučite upravo na ovaj zahvat. Kao i drugi zahvati i ovaj se može kombinovati ili dopuniti liposukcijom za još bolje rezultate.
Za sva pitanja možete mi se obratiti e-mailom, putem Facebook-a ili Skype-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.